Hírek

2016.11.28. 16:55

Rottweilerrel ment iskolába

Pétfürdő - Megszaporodtak az állatbántalmazások az utóbbi időben, a várpalotai térségben, amit elsősorban fiatalok követnek el, így indokolta Szabó Éva várpalotai állatmentő azt, hogy miért járja az intézményeket.

Kovács Erika

-Korábban óvodásokat hívtunk meg a kutyaiskola területére, lássák, hogyan kell bánni a négylábúakkal, adott esetben hogyan kell kezelni őket, utalt az előzményekre Szabó Éva, állatmentő. Hozzátette, minél korábban, óvodásoknak-, illetve diákoknak kell beszélni a felelős állattartásról,

A várpalotai állatmentő, rottweiler fajtamentő a minap, a pétfürdői Kolping iskolába látogatott el Tysonnal, a gyönyörű és rendkívül barátságos rottweilerrel, aki Éva három hasonló fajtájú kutyája közül az egyik.

Szabó Éva, Tyson
Fotó: Kolping iskola

A diákoknak többek között arról beszélt, hogy mennyire rossz szokás az, amikor a gyerek kisállatot kér karácsonyra.

-Nem szabad élő állatot ajándékozni, ne csomagoljunk kiskutyát a fa alá! - vélekedett Éva, majd utalt arra is, aki mindenképpen szeretne kisállatot tartani, döntéskor alaposan mérlegelje, milyen állatot tud beilleszteni saját életébe, milyen anyagi lehetőségei vannak, mik az elképzelései az állattal, tud-e vele élni hosszabb távon?

Kutyánál nem mindegy, milyen nagyságút és faját választunk, például foxit, magyar vizslát az vegyen maga mellé, aki aktív, sportos típus, és sokat tud sétálni, mozogni vele.

Szabó Éva, a pétfürdői iskola kollégiumában a diákokkal beszélgetett arról is, hogy az állatok, így a kutyák ugyanolyan érző élőlények, mint az ember. Aki egyszer is velük él, őszinte ragaszkodásra, határtalan szeretetre számíthat! - fogalmazott Éva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!