Hírek

2017.07.15. 18:10

Röszkénél próbált meg drogot csempészni az országba - Videóval!

A gyanúsított egy távolsági busz poggyászai közé adta fel a marihuánával teli bőröndöt, abban bízva, hogy ezzel elkerüli a lebukást.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy szerb honosságú, Belgrádból Bécsbe tartó autóbusz 32 fővel belépésre jelentkezett Röszke Határátkelőhelyen 2017. július 12-én 11 óra 30 perckor. Az okmányellenőrzést követően a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a tételes vámvizsgálat mellett döntöttek és az utasok csomagjait a vizsgálócsarnokba vitték.

A poggyásztérben egy bőrönd gazdátlan maradt. Az átvizsgálása során a pénzügyőrök törölközőkbe rejtve több csomagban kábítószer-gyanús anyagot találtak, amiről értesítették a rendőrséget.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a bűnügyi szemle alkalmával a bőröndből 21 csomagban összesen 11.604 gramm növényi törmeléket foglaltak le. A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ vegyészszakértője előzetes véleményében megállapította, hogy a lefoglalt anyag marihuána, ami súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát - írja a police.hu.

A kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 23 millió forint. A busz utasainak elszámoltatása alapján - a táska lehetséges gazdájaként - egy 28 éves férfi vált gyanússá a nyomozóknak. A szerb állampolgár nem nyilatkozott a csomaggal kapcsolatban, ezért a rendőrök előállították és szagmintát vettek tőle.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szolgálati kutyája a szagazonosítás során egyezést jelzett a bőrönd és a szerb utas mintája között. A kontroll-szagazonosítás alkalmával szintén az ő mintájánál adott egyértelmű jelzést a kutya. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság 2017. július 14-én elrendelt.

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda további nyomozati cselekményeket végez a teljes bizonyítottság érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!