Hírek

2017.04.14. 18:10

Roma nemzetiségi nap Monostorapátiban

Monostorapáti - A tapolcai rendőrök bűn- és baleset-megelőzési játékos előadást tartottak Monostorapátiban.

Napló információ

A helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal közösen a II. Roma nemzetiségi nap keretében bűn- és baleset-megelőzési foglalkozásokat tartottak a monostorapáti és kapolcsi roma származású gyermekek részére - tájékoztatott Kucsera Katalin rendőr zászlós, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A kisgyerekek az oklevél mellé láthatóságot elősegítő, baleset-megelőzési tárgyakat kaptak ajándékként Monostorapátiban Fotó: rendőrség

A nagyobb gyermekek egy játékos és interaktív közlekedésbiztonsági vetélkedőn vettek részt, melynek során a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait csokorba szedő KRESZ-tesztet töltöttek ki, míg a kisebbek baleset-megelőzési rajzokat készítettek. A gyerekek meghallgathattak egy, az internet veszélyeire figyelmeztető bűnmegelőzési előadást és megtekintették a fogdát, valamint az előállító helyiségeket.

A program zárásaként következett a közlekedésbiztonsági vetélkedő eredményhirdetése. Minden kisgyermek az oklevél mellé láthatóságot elősegítő, baleset-megelőzési tárgyakat kapott ajándékként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!