Hírek

2016.07.04. 20:25

Rohanó vonatra szállt fel az új rendőrkapitány

Balatonalmádi – Linczmayer László alezredest nevezte ki Töreki Sándor dandártábornok, Veszprém megyei rendőrfőkapitány a Balatonalmádi Rendőrkapitányság vezetőjének hétfőn, mert Szabó János ezredes nyugdíjba vonul.

Kovács Erika

Szabó János ezredesnek Kossuth-kard emléktárgyat és tárgyjutalmat adományozott Töreki Sándor rendőrfőkapitány.

A távozó kapitányról elhangzott, 1976. november 16-án lépett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság állományába, egy év múlva hivatásos lett. Legközelebb a bűnügyi technikai terület állt hozzá, mindig szem előtt tartotta a tanulást, elvégezte a rendőrtiszti főiskolát, a jogi egyetemet, 2005-től a Várpalotai Rendőrkapitányság, 2009. november 1-jétől az almádi kapitányság vezetője, amely 2011-ben elnyerte a megye rendőrkapitánysága címet. Rengeteget tett azért, hogy az almádi rendőrség új, korszerű épületben működhet. Keszey János, a város polgármestere méltatta a kimagasló eredményt, amit Szabó János vezetésével elért a rendőrség Almádiban, majd a térség településeinek nevében is emlékplakettet adott át az ezredesnek.

Szabó János ezredesnek Kossuth-kard emléktárgyat és tárgyjutalmat adományozott Töreki Sándor megyei rendőrfőkapitány
Fotó: Balogh Ákos

Szabó János kiemelte, a rendőri munkát hivatásnak tekintette, amely állandó készenlétet igényel. Sok örömet, sikert hozott, nagyszerű embereket ismert meg. Munkáját a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszttel ismerték el. Számára legfontosabb az együttműködés, utódjának támogatást kért.

Linczmayer László rendőr alezredes eddig a Balatonfüredi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője volt. Nős, felesége hivatásos rendőrtiszt, egy gyermeke van, passziója a kertészkedés és az olvasás. Nagy megtiszteltetésnek tekinti új posztját, életében új szakasz kezdődik új feladatokkal, kihívásokkal. Célja a konstruktív vezetés, számít kollégáira. Elődje szilárd alapjait tovább épít.

Töreki Sándor aláhúzta, az idegenforgalmi szezon elkezdődött, így az új vezető rohanó vonatra szállt fel. - Legfontosabb az egyén, mert kiegyensúlyozott, szakmailag felkészült emberekkel lehet eredményesen dolgozni - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!