Hírek

2016.05.03. 16:40

Lőtéri menetrend: robbantások és ismételt útlezárás várható májusban

Májusban légvédelmi gyakorlatokra és nagy zajjal járó robbantásokra kell számítaniuk a Veszprém megyei lőterek térségében élőknek. Ismét lesz útlezárás.

Szabó Péter Dániel

A Veszprém megyei lőtereket kezelő MH Bakony Harckiképző Központ tájékoztatása szerint  a „0" ponti szektorban, Hajmáskér és Öskü térségében várhatóak hangos robbantások, a tűzszerész katonák május 5-én, 12-én, 19-én és 26-án dolgoznak majd.

Májusban megyénk több pontján is várhatóak nagy zajjal járó robbantási gyakorlatok

Veszprém határában, az újmajori lőtéren május 7-e és 20-a között légvédelmi gyakorlatot tartanak, amelynek keretében éleslövészet ugyan nem lesz, ám nagy számú katonai jármű mozgására, illetve repülők nagy zajjal járó repülésére kell számítaniuk a térségben élőknek. Május 24-én és 25-én ugyanitt teherdobási gyakorlatot is tartanak, amelynek részeként 300 méter magasságban, azaz igen alacsonyan repülő gép okozhat nagyobb zajt.

Várpalota felett, a csörlőházi lőtéren a hónap első felében gyalogsági lövészeteket tartanak, május 18-án és 19-én pedig nagy zajjal járó robbantási foglalkozásokon vesznek részt a katonák. Május 23-a és június 3-a között tüzérségi lövészetet tartanak ugyanitt. A várpalotai alakulat tájékoztatása szerint nagy űrmértékű fegyverekkel lőnek majd, ami nagy zajjal jár, s a fent időszakban ismét várható a tési út lezárása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!