Elsőfokú riasztások Veszprém megyében hófúvásra és szélre

2017. április 20., 13:02 forrás: Napló
komment
Magyarország területén jelenleg nincs érvényben hófúvás veszélye miatt másodfokú (narancssárga) meteorológiai riasztás, az OMSZ csütörtök délre országszerte visszavonta azt.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Veszprém megye területén továbbra is elsőfokú (citromsárga) riasztás van érvényben mind a hófuvást, mind a széllökéseket illetően. Az északi szelet kísérő legerősebb széllökések csütörtök estig a Dunántúlon több helyen meghaladják a 70 kilométer/órát, főként a Dunántúl nyugati és középső részén délutánig 80–90 kilométer/óra körüli széllökések is előfordulhatnak. A viharos szél elsősorban a legmagasabban fekvő útszakaszokon – így a Bakonyban – eredményezhet esetleg hófúvást. Csütörtök estétől azonban veszít erejéből a szél, igaz, addig továbbra is számíthatunk vegyes halmazállapotú (eső, havas eső, hó) csapadékra. A magasabban fekvő területeken továbbra is várható havazás, síkvidéken jellemzően nem marad meg a hó. A nap folyamán fokozatosan inkább az ország déli felére visszaszoruló csapadékból a Dunántúli-középhegység vonulatain délutánig még hullhat néhány centiméter friss hó.

Pénteken előreláthatólag a hó a hegyvidéki területeken is olvadni fog, a legerősebb széllökések várhatóan nem érik el a viharos fokozatot – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2017. április 20., 13:02 forrás: Napló

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...