Hírek

2017.04.25. 12:17

Rendőrségi díjátadó Veszprémben

Veszprém – A Veszprém Megyei Önkormányzat, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ünnepi állománygyűlés keretei közt adta át a megyei közgyűlés által 2016-ban alapított Dr. Komjáthy László-díjat április 25-én kedden.

Leitner Vera

Az elismerést olyan szervezet, illetve személy számára adományozzák, aki példaértékű eredményeket ért el a megyei közbiztonság, bűnmegelőzés és együttműködés területén. Szervezetek közül a Bakonyerdő Zrt.-t, rendvédelmi szervek közül a Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztályát ismerték el, természetes személy kategóriában pedig Nagy Károly kortárssegítő vehette ár a díjat.

A díjakat Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Porga Gyula polgármester és Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya adta át.

Az ünnepélyes állománygyűlésen a Dr. Komjáthy László-díjon kívül – számos egyéb jutalom átadása mellett – sor került az egyes önkormányzatok által alapított, a példamutató rendőri munkát elismerő díjak kiosztására is. Porga Gyula az Év Veszprémi Rendőre díjat adományozta Hebling Ernő alezredesnek, Áldozó Tamás polgármester a Pápa Város Rendőre díjat adta át Császárné Elek Veronika alezredesnek, valamint Horváth József alpolgármester az Ajka Város Rendőre címmel tüntette ki Rozmán Gergely zászlóst.

Többeket részesített elismerésben munkájukért az Országos Rendőr-főkapitányság az április 19-én megtartott ünnepségén, ezen elismerések és állományparancsok átadására is sor került a keddi gyűlésen. Magyarország belügyminisztere rendőrségi tanácsosi címet adományozott Szappan Csaba alezredesnek, a Pápai Rendőrkapitányság vezetőjének, valamint Wágner Viktor főtörzszászlósnak, az Ajkai Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnokának, és az Év Körzeti Megbízottja díjjal térhetett haza Molnár Zoltán főtörzszászlós, a Tapolcai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja. A gyűlés alkalmával az állomány számos további tagja részesült elismerésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!