Hírek

2016.10.21. 17:17

Rendőrség: a kihívás éve volt az idei!

Teljesítettük a leckét, amit feladtak. A migrációs feladatok mellett megőriztük a kiegyensúlyozott közbiztonságot, az idegenforgalmi szezonban szélsőséges esemény nem történt, hangoztatta többek között Anda György ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője az 1956-os események alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen pénteken.

Kovács Erika

Anda György feladataik közül kiemelte, folyamatosan jelen vannak a Veszprém megyei rendőrök a határvédelemnél az illegális migráció kapcsán, szolgálnak kutyavezetők és kutyák is, emellett részt vesznek a görög-macedón határ védelmében. -Az idei év fókuszában az erőforrás gazdálkodás állt, amit sikeresen megvalósítottunk. Megyei feladatainkhoz a megfelelő létszámot zökkenőmenetesen biztosítani  kellett, ami nem volt mindig könnyű feladat- fogalmazott. A megbízott megyei főkapitány azt mondta, büszke a megyei állományra, mely kiemelt köszönetet érdemel.

 

Szappan Csaba alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság vezetője ünnepi köszöntőjében az '56-os események kapcsán beszélt Kopácsi Sándor ezredesről, budapesti rendőr-főkapitányról, aki - mint mondta- ember tudott maradni az embertelenségben. Azok közé tartozott, aki egyéni érdekeit félretéve szolgálta a forradalmat, emiatt elfogták, bebörtönözték, életfogytiglanra ítélték, aztán '63-ban amnesztiával szabadult. Ő kezdeményezte a polgárőrség, és a bűnmegelőzési tanács megalakulását, a pápai rendőrkapitány többször találkozott vele.

Az ünnepi gondolatok után elismeréseket, jutalmakat adtak át. Pintér Sándor belügyminiszter kiemelkedő munkájáért főtanácsosi címet adományozott Pogány Péter ezredes, bűnügyi rendőr-főkapitány helyettesnek. Papp Károly országos rendőr-főkapitány Kisházi Lászlóné csoportvezetőt tárgyjutalomban részesítette. Anda György főkapitány Linczmayer László alezredest, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság megbízott vezetőjét kapitányságvezetőnek nevezte ki. Tárgyjutalmat kapott Halász Péter, a VMRFK gazdasági igazgatója, és Csányi Zoltán várpalotai rendőrkapitány. Főtanácsosi címet kapott a veszprémi Komáromy Lajos vezető technikus. Tárgyjutalmat vehetett át Erdei Tibor alezredes és Magyar Marianna őrnagy.

Az ünnepségen többen kaptak még jutalmat, elismerést kiemelkedő munkájukért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!