Hírek

2017.01.09. 11:53

Rendőrök időseknél: fát hordanak, mindenben segítenek nekik!

Kiemelten figyelik a rendőrök azokat, akiket veszélyeztethet az extrém hideg, ilyenek mások mellett az idős, egyedül élő emberek. Őket látogatták meg bakonyi falvakban vasárnap, mi is velük tartottunk.

Kovács Erika

-Nagyon örülnek a látogatónak, sokaknak már az is nagyon jól esik, ha beszélgetünk velük, érdeklődünk arról, mire van szükségük, van-e elegendő élelmiszerük, kell-e boltba, gyógyszertárba menni, de arra is adódik példa, hogy fát viszünk be az időseknek, sorolta Nick Róbert, a Zirci Rendőrőrs címzetes rendőr főtörzszászlósa, körzeti megbízott, akit Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferenssel együtt elkísértünk az idős emberekhez, ezúttal a bakonyi falvakban. A körzeti megbízott hozzátette, adott esetben ugyanis minden perc számíthat, ezért a mostani nagy hidegben senkit nem lehet szem elől téveszteni, akit veszélyeztethet az időjárás.

Nick Róbert arról is beszélt, hogy autójában mindig van meleg takaró és tea, mert ezekre bárkinek és bármikor szüksége lehet. Utalt rá, megyénkben az idős emberek zömét rokonaik látogatják, de ők távol, az ország más részein, illetve külföldön élnek, ezért van nagy jelentősége annak, hogy a helybeliek figyelnek rájuk. A Bakonyban mások mellett Tévald Lőrincné Mária nénihez és Riz Kálmánné Aranka nénihez látogattunk el, ahol láttuk, a helyzetüket érintő kérdéseken túl egy rövid beszélgetés is milyen jól esett az idős asszonyoknak! Nick Róbert többek között arról érdeklődött náluk, hogy mire van szükségük, illetve minden rendben van-e körülöttük, és arról is beszélt nekik, hogy továbbra is mindig zárják kulcsra az ajtókat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!