Hírek

2017.03.24. 09:30

Feljelentette a füredi rendőrt - őt ítélték el

Veszprém - Hamis vád miatt pénzbüntetésre ítélték azt az apát, aki fia balesete után hamisan vádolt meg egy rendőrt.

Annak idején beszámoltunk arról, hogy egy 26 éves férfi szabálytalanul előzött a 77-es úton 2013 augusztus 2-án az esti órákban Nemesvámos térségében. VW-t vezető B. Á. autójával  frontálisan összeütközött egy Forddal, amelynek a vezetője egyebek között koponyasérülést szenvedett. A bíróság jogerősen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt elvette a fiatal jogosítványát két és fél évre, s 300 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.

A történtek után egy évvel a vétkes gépkocsivezető apja, a veszprémi B. A. az ügyészségen feljelentést tett az egyik helyszínelő füredi rendőr ellen. Azt állította, hogy a törzsőrmester szándékosan, valótlan adatokat rögzített a jegyzőkönyvben, továbbá nem objektíven mérte fel a helyszínt, a nyomokat úgy rögzítette, hogy az a szabálytalan előzést támassza alá. Utalt arra is, hogy a törzsőrmester, valamint a másik kocsi vezetője - esetleges korábbi ismeretségük alapján - befolyásolhatták a baleset megítélésének körülményeit kihasználva fia eszméletvesztését.

Az ügyben a győri ügyészek nyomoztak, akik 2014 októberében bűncselekmény hiánya miatt megszűntették az eljárást. Egyúttal megállapították, hogy a 60 éves B. A. hamisan vádolta meg közokirat-hamisítással a rendőrt.

A Veszprémi Törvényszéken mondták ki a jogerős ítéletet. Az egyetemi végzettségű B. A.-t hamis vád vétsége miatt 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!