Hírek

2017.02.17. 20:45

A mi rendőreink érnek a leggyorsabban a helyszínre - Főkapitányi évértékelő

Veszprém - Pozitív eredményként könyveli el Anda György rendőr ezredes, hogy a megyei rend-őrség szakmai koncepciói 2016-ban is találkoztak a lakosság elvárásaival. A rendőr-főkapitányság pénteki sajtótájékoztatóján a tavalyi évet értékelte.

Leitner Vera

A megbízott megyei rend-őrfőkapitány sikeresnek ítéli meg az elmúlt évet többek között a büntető- és szabálysértési eljárások gyorsítása, a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, az illegális bevándorlás elleni fellépés tekintetében, ám nem csak ezeket a mutatókat tekintik értékmérőnek.

A helyi rendvédelmi tevékenységet, a település biztonságát és más biztonsági-védelmi szempontokat a lakosság egytől ötig osztályozhatja az önkormányzati éves felmérésekben. Ezen értékek 2013-ban 4,21-es, a tavalyi évben már 4,6-os átlagot mutattak - mondta el Anda György rendőr ezredes.

Anda György szerint nem csak a javuló statisztika minősít
Fotó: Balogh Ákos

- Megyénk rendőrei egyszer sem lépték túl a bejelentéstől a helyszínre való kiérkezésig számított, huszonöt perces időt 2016-ban, a reagálási időt tekintve országosan az első helyen végeztek.Az idegenforgalmi területeken a szezonban besurranásos, betöréses és strandlopások, illetve zseblopások esetén is csökkent a bűnelkövetések száma, a legtöbb bűntény tekintetében a felére estek vissza a mutatók.

A megyei rendőrfőkapitány kiemelt köszönetet mondott a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetségének, és valamennyi szolgálatot teljesítő polgárőrnek, aki a 2016-os évben áldozatos munkájával hozzájárult a közbiztonság javításához, s hozzátette, első számú partnerként tekintenek a polgárőrökre.

A 2017-es FINA úszó-világbajnokságot Budapesten és Balatonfüreden rendezik meg a nyáron, utóbbi helyszín biztosítása szintén az idei feladatok közt szerepel, a cél, hogy a rendezvény teljes egészében a sportról szólhasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!