Hírek

2015.07.06. 15:28

Rendkívüli üzemzavar az áramszolgáltatásban

Hétfő délután lakossági bejelentés alapján vált szükségessé Veszprémben egy elektromos transzformátorállomás lekapcsolása, miután kiderült a Baláca utca és a Vámosi úti temető határán a fák belenőttek a magasfeszültségű vezetékbe és azok szikrát szórtak.

Balogh Ákos

Az áramkimaradás a Paál László utca és az Egri lakótelep egy részének lakásait érinti megközelítőleg 2-3 órás időtartamra, míg az E.ON alvállalkozói elvégzik a gallyazási munkálatokat.

Egyházi Nikoletta a szolgáltató szóvivője elmondta – a meleg száraz időjárás miatt különösen veszélyes volt a szikrázó vezeték, mert könnyen tűzhöz vezethetett volna, ha nem történik meg a figyelmes lakó bejelentése. Az E.ON szakemberei áramtalanították az érintett vezetékszakaszt a gallyazás biztonságos elvégzése érdekében. - Egyházi Nikoletta ugyanakkor kiemelte, itt az élő példa arra mi történik akkor, ha a lakók a kötelező gallyazási munkákat nem végzik el házuk táján és a fák belenőnek a vezetékbe. A kellemetlenségért ezúttal nem az áramszolgáltató a felelős, jelen esetben a Vámosi úti temető kerítésén belülről túlnőtt fák okozták a rendkívüli üzemzavart.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!