Hírek

2016.08.23. 12:52

Rendhagyó helyzetben a rendőrség

Veszprém - Kivételes ez az ünnepi állománygyűlés, mert az előléptetéssel jutalmazottak közül sokan most is az államhatáron teljesítenek szolgálatot, míg társaik a megyében fenntartják a közrendet és közbiztonságot, mondta Töreki Sándor dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány kedden az augusztus 20-a alkalmából rendezett ünnepségen, ahol elismeréseket adtak át.

Kovács Erika

Példának nevezte köszöntőjében a társadalom előtt Szent István tetteit Linczmayer László ezredes, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság megbízott vezetője. Mint kiemelte, István rendkívüli volt, hiszen törzsi nemzetségből stabil nemzetet alapított, felajánlotta életét a hazáért, és valójában az országgal kötött házasságot. Az ezredes kifejtette, a király bátor volt, ismerte a múltat, a jelent és a jövőt. Kiépítette a vármegye és az egyházmegye rendszert, védelmükre németalföldi és bajor lovagokat hívott az országba, kitűnő kapcsolatot ápolt Rómával, törvényeket alkotott. – Szent István  a rendőri munka alapjait is letette – vélte az ezredes. Hozzátette, a gyengéket felkarolta, a tévelygőket helyes útra terelte, az idegeneket befogadta, a közösségért értékes munkát végzett. - A rend és az igazságosság szellemében ténykedett, munkáját szolgálatnak tekintette, ahogy ez a rendőrség alapvető feladata is – mondta a rendőrkapitány.

 

A múltidézés után külön köszöntötték a központi rendőrségi ünnepség kitüntetettjeit: Komenda József főtörzszászlóst, a Zirci Rendőrőrs szolgálatirányító parancsnokát, akinek példaértékű vezetői tevékenységéért Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést adományozott  Áder János köztársasági elnök. Gratulációt kapott Vers János főtörzszászlós, az Ajkai Rendőrkapitányság csoportparancsnoka, akinek Pintér Sándor belügyminiszter Szent György Érdemjelet adományozott, illetve Kasza Sándor balatonalmádi főtörzsőrmester, aki országos rendőr-főkapitányi elismerésben részesült.

Az ünnepségen Töreki Sándor megyei rendőrfőkapitány 34 rendőrt magasabb szolgálati beosztásba helyezett, illetve nevezett ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!