Hírek

2015.08.26. 14:36

Rendészeti szakközépiskolásokat küldenek a magyar-szerb határra?

Körkép – Olvasónk azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy gyanúja szerint rendészeti szakközépiskolásokat küldenek a magyar-szerb határra.

Heffler Péter

Úgy vélte, a határ melletti konfliktusok kezelését nem kellene fiatal, sokkal inkább tapasztalt rendőrökre bízni. Megkeresésünket követően az ORFK szerdán közleményben tudatta, a határrendészeti igazgatóság szeptember 15-én 2106 fővel megkezdi a szakmai tevékenységét, melybe a rendészeti szakközépiskolák első évfolyamát eredményesen befejező tanulók is beletartoznak. Megkeresésünkre Hollósi Gábor rendőr ezredes, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola igazgatója sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta a hírt, miszerint iskolájukból is vezényelnek ki növendékeket a déli határvonalhoz. Papp Károly, rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány a Rendőrségi Igazgatási Központban bejelentette, hogy határrendészeti igazgatóság jön létre 2015. szeptember 1-jén a Készenléti Rendőrség szervezetén belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!