Hírek

2017.07.13. 18:35

Remeklő helyi BMX-esek - Négy egyéni országos bajnoki címet szereztek a veszprémiek

VESZPRÉM - Négy egyéni aranyérem mellett a legjobb csapatnak járó díjat is begyűjtötte a Veszprémi Spartacus SE a saját rendezésű országos bajnokságon.

Horváth Gábor

A veszprémi pálya adott otthont a 2017-es BMX Cross Országos Bajnokságnak, amelyen öt klub több mint 30 versenyzője állt rajthoz.

A győztesek tehát országos bajnoki címet szerezhettek. A rendkívül izgalmas és látványos viadalt kánikulai melegben rendezték meg. A BMX-kerékpározás ezen ágáról tudni kell, hogy óriási koncentrációt igényel, a hatalmas ugratásokat és gyors kanyarodásokat tartalmazó kör 30-35 másodperc alatt befejeződik, azaz hibázásra nincs lehetőség.

A Veszprémi Spartacus SE biciklisei remek napot fogtak ki.

- A legfiatalabb korcsoportban, a nyolc év alattiaknál a dobogó mindhárom fokára veszprémi sportoló állhatott fel, de a negyedik helyezést is helyi BMX-es érte el. Pál Kata minden futamában első helyen végzett. Az első futamban a szintén veszprémi Bokros Kincső az első kanyarban megpróbált előzni, de sikertelenül.

A BMX Cross egy rendkívül látványos szakág. A versenyek nagyon izgalmasak, egy kör 30-35 másodpercig tart, hibázásra nincs lehetőség. A veszprémiek remekül versenyeztek a hazai környezetben, az egyéni országos bajnoki címek mellett csapatban is a legjobbnak bizonyultak a viadal rangos mezőnyében   Fotó: Borbély Ferenc

Naszádos Saba harmadik, Eösze Bálint a negyedik helyen végzett az összetett versenyben - tudtuk meg Borbély Ferenc klubvezetőtől, aki folytatva a sort, elmondta: A 9-10 éves korcsoport minden futamát a hazai színekben induló Borbély Ferenc Benedek főlényesen nyerte. Csorba Mátyás hatodik lett. A 11-12 éves korcsoportban Szabó Ádám (Veszprémi Spartacus SE) második helyen végzett a körmendi Gueth Zalán mögött.

- A 13-14 éves korcsoportban a tavalyi bajnok Lajtos Krisztián a második futamban kiválóan rajtolt és győzelmet ért el. Az első, harmadik, negyedik futamban viszont a veszprémi László Milos elsőként haladt át a célvonalon és ezzel a versenyt is megnyerte soproni vetélytársa előtt.

A harmadik helyen a szintén a klubunkat erősítő Göndöcs Erik végzett. A 15- 16 évesek mezőnyében a soproni Pichler Igor minden futamát nyerve szerzett országos bajnoki címet, második helyen a KSI Budapest versenyzője, Zyiga Milán végzett.

Ami a felnőtteket illeti, a veszprémi Szoboszlai Patriknak nem akadt ellenfele, remek teljesítménnyel az összes futamot megnyerve lett bajnok. A harmadik helyen klubtársa, Pál Szabolcs végzett.

A négy egyéni bajnoki cím mellett a Veszprémi Spartacus SE a csapatbajnoki címet is elhódította az idei megmérettetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!