Hírek

2016.08.23. 07:16

Remekelt a Bor Klub - Pörköltvariációk minden mennyiségben

Tapolca - Az ünnepi napok keretében rendezett hagyományos pörköltfőző verseny fakanálforgatói a zsűri minden várakozását felülmúlták.

Tóth B. Zsuzsa

A vasárnap délelőtti program résztvevőinek az időjárás is megkegyelmezett, így a közel harminc csapat egy jó hangulatú, közös bográcsozáson vehetett részt idén is. Marha, sertés, vad és vegyes kategóriában mérettek meg, de akadt, aki egyetlen félével még így sem elégedett meg. Viszont a könnyűnek cseppet sem mondható helyzetű zsűri tagjai szerint valamennyien produkálták a kellemes, hagyományos ízeket, vagy a meglepő, de vállalható újdonságokat. Legtöbben klasszikusra vették a figurát, titkolták viszont a fűszerezést.

A Mókus őrs tagjai, Szekeres Anna, Tóth Gyula és Kovács Tímea a legjobb sertéspörköltet főzték
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az egyik csapat háromféle állat húsát használta fel, akadt, aki a marhapofát, vagy a szürkemarhát vette alapul, más tintahalból kreált ebédet, vagy éppen áfonyával bolondította meg a marhapörit. Marha kategóriában a Bor Klub vitte el a pálmát, másodikak a Zamatőrök, harmadikak a MÁV zrt. tagjai lettek. Sertésből a legjobbat a Mókus őrs főzte, második a Csobánc utca közössége, harmadik az MSZP csapata lett. A vad kategóriában a Tapolcai Rendőrkapitányság és Járási Ügyészség duettje állhatott a dobogó legfelső fokára, maga mögé utasítva a Jobbika tagjait. A vegyes kategóriában a Média Kft. dolgozói engedték szabadra fantáziájukat legsikeresebben, mögöttük a Tanúhegyek értek célba. A verseny abszolút győztese a Bor Klub csapata lett erdei rókagombával tűzdelt illatos marhapofa pörköltjüket vörösborral itatták át és Szent György-hegyi öregtarhonyával tálalták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!