Hírek

2016.12.31. 12:54

Rekord számú résztvevő - Az év utolsó napján megmártóztak a Malom-tóban

Tapolca - Minden eddigi rekordot megdöntött a Szilveszter délelőttjén a Malom-tóban fürdők száma, idén 265-en mártóztak meg a 18 fokos vízben.

Tóth B. Zsuzsa

A levegő mínusz két-három fokra felmelegedett ugyan addigra és a nap is kisütött, a kétezer néző mégis dideregve és csodálattal nézte a bátrakat, akik a vízbe merészkedtek. Pedig ahogy az minden évben lenni szokott, idén is voltak köztük hat-hét éves gyerekek és hetvenkedők egyaránt. A legfiatalabb a hat éves Vajai Anna és a hét esztendős Csetei Zsombor volt, a legidősebb idén is a 73 éves Szebenyinszki Istvánné és a 77 éves Németh Károly.

Idén 265-en fürödtek a tapolcai Malom-tóban Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Összesen 57 hölgy fürdött, ők és a férfiak sem szűkölködtek ötletességben. A mikulás ruhától a bohóc sipkán át a katonás stílusig felvonultattak rengeteg színes, mókás jelmezt, fejfedőt. Volt, aki római katonának, más komplett baromfi udvarnak öltözött és pöttyös labda is került a vízbe. A legfürgébbek a szökőkút kávájáról ugráltak a vízbe, fokozva a látványt. A hangulatért Marton Zsolt, Mazsi felelt, de az úszókat ezúttal is biztatta a nemzet rozmárja, Schirilla György, akivel sporttársa, és Kasza Róber, világ- és Európa bajnok öttusázó érkezett idén a tóparti fürdésre. A zenét a győri ütősegyüttes szolgáltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!