Hírek

2015.05.20. 16:12

Regionális Ladik-döntő: kétnapos csatározás

Kislőd – Megkezdődött a Napló médiavetélkedőjének, a Ladik idei kiírásának regionális döntője szerda délután a kislődi Sobri Jóska Kalandparkban.

Heffler Péter

A kilencedszer kiírt verseny kétnapos fináléjába négy csapat, a megyei selejtezők – Veszprém, Fejér, Zala és Vas megye – győztesei jutottak be. Két új résztvevő mellett, két iskola is zsinórban másodszor jutott el a regionális döntőig.

Két napig, egészen csütörtök délutánig tartanak a küzdelmek a Sobri Jóska Kalandparkban a Napló kilencedik médiavetélkedőjén.

Veszprémet idén is a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola – Ender Blanka, Győri Zsófi, Guba Emese, Csuta Áron, Hardi Máté összetételű csapat – képviseli, de nem csak ők az egyetlen visszatérők, ugyanis az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola ötöse – Magyar Veronika, Mester Petra, Plesér Zsófia, Nedvig Boldizsár, Rehák Dániel – is két év alatt másodszor jutott el idáig.

Veszprémet idén is a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola csapata képviseli a döntőn 
Fotó: Penovác Károly

A Zala megyei Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolagyőzelméért Ambrus Anna, Baráth Boglárka, Gaján Petra, Lukács Sára és Radics Eliza küzd, míg a Vas megyei Eötvös Károly Általános Iskolát Ábrahám Rebeka, Kéri Kitti, Marton Dániel, Szakál Zsuzsanna, Teichert Annkristin képviselik.

Az öt tagú csapatokra szerdán sportos feladatok vártak, a hangulatot a szemerkélő eső sem rontotta el. Volt állomás, ahol a tanárok nem csak szurkoltak, hanem ők is segítették a csapatukat. – Nyolc vidám, sportos feladattal készültünk az első nap délutánjára, így gumicsizma hajítás, tojás dobás és elkapás, gólyalábon járás, zsákban futás, talicskázás, súlyhordás, tárgyak mozgatása ostorral, illetve patkódobás szerepel a programban. Továbbá a kétszer négy feladat közé egy geocaching játékot tettünk – mondta Kurbucz Tamás szervező. A szerda délutáni erőpróbák után csütörtökön következik a médiavetélkedő, amire mindenki máshogy készült. Volt, aki a megyei döntő feladatait nézte át még egyszer, de akadt, aki a tavalyi feladatsort bújta át.

– Tavaly után már könnyű volt készülni, mert át tudtuk nézni az akkori feladatokat – mondta az iszkaszentgyörgyi Mester Petra. Azonban az újoncokat sem kell félteni, felkészültek ők is a próbatételekre.

– A csapatunkat úgy állítottuk össze, hogy mindenki valamiben a legjobb legyen – árulta el Szakál Zsuzsanna, a vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskola tanulója. A Zala megyeiek pedig bíznak benne, hogy hasonló feladatok várnak rájuk csütörtök délelőtt, mint az előző körben.

– Nagyon jó feladatok voltak a megyei döntőn, így például a dalban történő bemutatkozás, remélem itt is legalább ilyen jók lesznek – mondta Radics Eliza, a zalai csapat versenyzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!