Hírek

2017.07.23. 18:25

Rács mögé kerül végre a visszaeső tördemici tolvaj

Két és fél évre rács mögé kell vonulnia annak a többszörösen büntetett férfinek, aki italokat lopott, üzletekbe tört be.

Mátételki András

A badacsonytördemici A. László március elsején sorozatbetöréseket követett el Sümegen. A helyi áruházból ellopott egy értékes italt, de az áruvédelmi kapu bejelzett. Pánikba esett, letörte a whiskys üveg nyakát, majd elmenekült. Este megjelent a Flórián téri dohányboltnál, aminek az ajtajába jókorát belerúgott, mivel az zárva volt. A tulajdonosnak 55 ezer forintos kárt okozott. Visszatért az áruházba, de záróra után nem engedték be. Begurult, egy kocsi ablakát kővel bedobta. Amikor többen kirohantak az áruházból, hogy felelősségre vonják az agresszív férfit, benyúlt a belső zsebébe, s a következőt kérdezte: ”Mit akartok, megszúrjalak titeket?” Még ezen az éjszakán egy faáruboltnak befeszített az ajtaját, ahonnan több műszaki cikket hozott el, többek között monitorokat, laptopot, csavarhúzógépet, digitális mérleget, a pénztárgép adapterét. 174 ezer forintos kárt okozott, de a termékek döntő része az eljárás során megkerült. Aztán még egy italboltot is megdézsmált. Benyomta a kirakatot, kiemelte a legértékesebb szeszes italokat, amelyek összesen 39 ezer forintot értek. Mivel időben elkapták, az italok egy része meglett.

A 34 éves A. László a nyomozás során részben, a tárgyaláson teljes egészében elismerte bűnösségét. Arról beszélt, hogy a megoldatlan problémái miatt gyógyszerre alkoholt ivott, ezért a bűncselekményeire csak részben emlékszik. A Tapolcai Járásbíróság mint többszörös visszaesőt, halmazati büntetésül két és fél év fegyházra ítélte. Kötelezték a károk megfizetésére. Jogerőre emelkedett a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!