Hírek

2017.02.27. 21:23

Idős nőket rabolt ki Várpalotán egy férfi

Várpalota, Veszprém – Néhány napon belül több idős nőt is kirabolt egy fiatalember, tettéért jogerősen kilenc év fegyházra ítélték.

Marton Attila

A 23 éves, nádasdladányi A. József János tavaly február 26-án kora délután Várpalotán egy idős asszonytól rabolta el a kézitáskáját, benne a közel húszezer forintot tartalmazó pénztárcával. A támadástól a sértett elesett, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A büntetett előéletű vádlott két nappal később ismét lecsapott: egy idős hölgy táskáját szerezte meg, ekkor 14 ezer forintot zsákmányolt. Újabb három nap múlva megint egy idős hölgy táskáját próbálta meg elrabolni, ezúttal azonban sikertelenül.A Veszprémi Járásbíróság rablás, testi sértés és kifosztás bűntettében, valamint kifosztás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit vissza-esőként, halmazati büntetésül kilenc év fegyházra ítélt. A vádlottal szemben 20 ezer forint vagyonelkobzást rendeltek el, és meg kell fizetnie az egyik sértettnek okozott 15 ezer forint kárt, valamint az eljárás során felmerült közel kétmillió forint bűnügyi költséget. A Veszprémi Törvényszék helyben- hagyta az elsőfokú ítéletet, így az jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!