Hírek

2017.05.28. 09:25

Pünkösdi eljegyzések - Újra várják a házasodni vágyó párokat a Rózsakőnél

Badacsonytomaj - A badacsonyi régió pünkösdi rendezvénysorozatában életre kelnek a hagyományok. Idén is várják az eljegyzésre készülő párokat.

Tóth B. Zsuzsa

A termékenység, az újjászületés és a párválasztás ünnepe alkalmából tömeges eljegyzést tartanak a legendás badacsonyi Rózsakőnél. A legenda szerint ha egy szerelmespár ücsörög egy kicsit a Rózsakövön, háttal a Balatonnak, egy éven belül összeházasodnak és boldogan élnek, míg meg nem halnak. Ez a legenda él tovább a pünkösdvasárnapi eljegyzésekben is. Ilyenkor a párok és vendégeik a badacsonytomaji bazalttemplomtól felsétálnak a Badacsony-hegyre, a Rózsakőhöz, ahol ünnepélyes keretek között megtörténik a ceremónia.

Tömeges eljegyzés a badacsonyi Rózsakőnél Fotó: Tourinform

Már jóval a kézfogó előtt kiválasztják az eljegyzési bort, amit majd a Szegedy Róza Háznál csapra is vernek. Idén tizedik alkalommal rendezik a programot, a szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület a kerek évforduló kapcsán minden tizedik jelentkező párnak különleges meglepetéssel készül, ami egy két éjszakás élményhétvége Badacsonyban.

Jelentkezési határidő: június 1. Az eljegyzésen, június negyedikén, vasárnap 11 órakor a jegyespárokat a bazalttemplomnál köszöntik. A pünkösdi menet lovas kocsikkal, énekkel, tánccal indul a hegyre. 13 órakor lesz a romantikus eljegyzés a szerelmesek kövénél, a Rózsakőnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!