Hírek

2017.04.17. 15:36

Hagyományőrző ifjak Pulán

Ha nem lenne az ifjúsági klub, talán a fiúk már járnának el locsolni.

Molnár Sándor

Így viszont, a baráti közösségben őrzik tovább a húsvéti szokást, a lányok „nagy" örömére.

Régi hagyománya van a településen a locsolásnak.  A Pulai Ifjúsági Klub fiú tagjai fontosnak érzik a hagyományőrzésnek ezt a formáját. Húsvét hétfőn csapatostól járják a lányos házakat, vödörrel és szódásszifonnal felszerelkezve, mert ez egy kiemelt közösségi program a számukra, amelyet sosem kell külön megszervezni.

– Ez egy egyértelmű dolog, hogy Pulán mi ezt csináljuk – meséli Holczer Balázs az ifjúsági klub vezetője. Legtöbben már húsz fölött vagyunk, de szívesen megyünk, és minden évben várjuk ezt a programot. Van, akinek már kétéves a kisfia, de rövid időre ő is csatlakozik a picivel hozzánk.

Rideg Orsi idén biztosan nem „hervad el", köszönhetően  Johanidesz Balázsnak, Hornung Lászlónak és Fekete Balázsnak Fotó: Holczer Balázs

Az évek során már kialakult, hogy hová mennek el és már várják is a csapatot. A locsolás után mindenhol énekelnek is egyet és elbeszélgetnek a házigazdával. Volt már rá példa, hogy külföldi ismerős, vagy barát is elkísérte őket. Ilyenkor megtanítanak neki egy egyszerű locsolóverset, amit aztán ő mond el minden egyes háznál, ami azért vicces szokott lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!