Hírek

2017.01.27. 15:55

Cselédként, prostiként használták a lányokat

Berhida, Veszprém - Buta voltam, nem csináltam helyesen a dolgokat - mondta az utolsó szó jogán a 22 éves Cs. Márk, akit a bíróság hat év tíz hónap börtönbüntetésre ítélt többek között két lány futtatásáért, bántalmazásáért. A vádlott szüleire is súlyos büntetést szabott ki jogerősen a bíróság.

Mátételki András

Három évvel ezelőtt, 2013 december végén költözött haza Angliából Berhidára a fiatal lány, B. Zs. ( a sértettek nevét megváltoztattuk - a szerk.), aki interneten ismerte meg kedvesét, Cs. Márkot. Az elsőrendű vádlott szerelmet színlelt, s házasságot ígért barátnőjének, aki átadta a családnak az államtól kapott életbe indulási segélyét, az 1,4 millió forintot. A pénzből kifestették a ház egyik szobáját, bútorokat vettek a fiatalok, valamint a fiú szülei 700 ezerért autót vásároltak maguknak.

Idő múlva a lányt cselédként használták, nem hagyhatta el a házat, továbbá többször megverték.

A következő év márciusában az anya, Cs. Istvánné (44) hívására odaköltözött hozzájuk a 18 év alatti lány, K. P., akinek Cs. Márk szintén csapta a szelet. Az ő jelenlétében többször bántalmazták a másik lányt, továbbá előfordult, hogy a fiatal vádlott a mennyasszonyát 45 percen keresztül tornáztatta. Amikor K. P. könyörgőre fogta, hogy sorstársának ne keljen már tovább gimnasztikázni, a vádlott ráparancsolt: ha nem marad csendben, őt is megtornáztatja.

Az ítéletben kimondták, a három vádlott olyan pszichés nyomást gyakorolt a két sértettre, hogy azok nem mertek elszökni.

Hetekkel később, amikor Cs. Márk az egyik boltban együtt vásárolt a két lánnyal, összetalálkoztak az egyik ismerősükkel, aki meghívta a nőket az otthonába. Az elsőrendű vádlott kiadta nekik, hogy itassák le vendéglátójukat, majd vegyék el tőle a pénzét. A házibuli kissé másként alakult a tervezettnél, mert K. P. annyira leittasodott, hogy útközben lefeküdt az útra. A fiatal vádlott ezen begurult - továbbá azért is mérges volt, mert egy fillért sem hoztak el a házigazdától -, s a földön fekvő cselédjüket kétszer fejbe rúgta. Otthon pedig nem engedte őket aludni, hanem több órán keresztül tornázatta a barátnőit . Ráadásul B. Zs.-t jól megverte.

A másik lányt még jobban helyben hagyta a felelősségre vonás után: ötször ököllel arcon, valamint állon ütötte, aminek következtében a lány elterült a padlón. A megpróbáltatása még ekkor sem ért véget, mert a kegyetlenkedő kétszer vesén, egyszer a jobb oldalán bordán rúgta.

A büntetlen előéletű Cs. Márk az év április elején megfenyegette a lányokat, hogy amennyiben pénzért nem vállalnak szexuális szolgáltatást a pétfürdői kamion terminálon, megveri őket. Parancsba kapták, naponta 50-50 ezer forintot kell keresniük. Arra is volt példa, hogy a vádlott szülei vitték ki őket dolgozni a kamionosok közé. Cs. Istvánné kioktatta mindkettőjüket, hogy mit kell mondaniuk, ha rendőrök faggatnák őket. Nem mertek ellentmondani, mert korábban az anya is bántotta őket. Csak K. P. kapott 10 ezer forintot a munkájáért az egyik pilótától, ám B. Zs. egy fillért sem keresett, ezért Cs. Márk ököllel alaposan elverte.

Másodszor a lányok semmit nem kerestek, mert váratlanul megjelentek a járőrök, ezért a az apa és a fia jobbnak látta, ha gyorsan hazaviszik őket. A vádlott szülők - fiúk tudtával - később a futtatás egyszerűbb módját választotta: telefonon ajánlották fel ismerőseiknek a lányok szexuális szolgáltatásait. B. Zs. több tízezer forintot hozott a konyhára, ám K. P. elszökött tőlük, lánytestvére bújtatta az eljárás kezdetéig.

Másodfokon a Veszprémi Törvényszéken Dülkné Pintér Zsuzsanna tanácsa is bűnösnek mondta ki Cs. Márkot folytatólagosan elkövetett, aljas indokból, a sértett sanyargatásával, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettében, továbbá aljas indokból elkövetett testi sértés bűntettének kísérletében, kényszerítés bűntettében, valamint erőszakkal, fenyegetéssel elkövetett, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntettében, amiért hat év tíz hónap börtönre ítélték.

A szülőket, a 49 éves Cs. Istvánt és Cs. Istvánnét, akik részesei voltak a lányok megpróbáltatásainak, a bíróság személyi szabadság megsértése és kerítés bűntette miatt vonta őket felelősségre. Az apának négy évet, feleségének hat évet kell rács mögött töltenie.

A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!