Hírek

2017.02.27. 18:05

Ifjú zenei talentumok

Várpalota - A várpalotai és devecseri zeneiskola országos megmérettetésre készülő tehetséges növendékei adtak koncertet a közelmúltban a helyi tanintézmény kamaratermében.

Szabó Péter Dániel

A tenorkürtön játszó Szücs Gellért Zsombor és Promber Bálint Norbert az V. Veszprémi regionális kürt- és mélyrézfúvós versenyre, míg a zongorán játszó Bokros Bálint és Molnár Bálint pedig egri Országos négykezes versenyre tanult műveket adták elő az érdeklődőknek. Ihász Irén felkészítő tanár szerint fontosak az ilyen alkalmak, hiszen amellett, hogy kiváló gyakorlási lehetőség, mód van az esetleges hibák kijavítására is. Ez sem garancia a sikerre, hiszen a versenyeredmények függnek a gyermekek lelkiállapotától és a zsűritől is.

Promber Bálint Norbert tenorkürtön játszott a koncerten

- A várpalotai Szücs Gellért Zsombor nagyon tehetséges fiatalember, évek óta kiváló eredménnyel szerepel a különböző versenyeken. A regionális mezőnyben most is a legjobbak között tartják számon - mondta el a felkészítő tanár, akinek fia, Promber Bálint Norbert, s további két tanítványa, Bokros Bálint és Molnár Bálint is nagy reményekkel várta a versenyeket.

A közelmúltban rendezett várpalotai koncert óta lezajlott az V. Veszprémi regionális kürt- és mélyrézfúvós verseny, amelyen igazolták tehetségüket a fiatalok. Szücs Gellért Zsombor a III. korcsoportban nívódíjat érdemelt ki a zsűritől, Promber Bálint Norbert az I. korcsoportban arany fokozatot ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!