Hírek

2017.08.08. 18:40

Bográcsos főzőverseny, szórakoztató és hagyományőrző programok a bakonybéli falunapon

BAKONYBÉL - Felejthetetlen élmény volt a résztvevőknek a huszonötödik falunap, ahol kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínáltak változatos programokat.

Müller Anikó Hanga

Délelőtt kispályás fociverseny volt, délben bográcsos főzőverseny kezdődött. A hagyományőrzés jegyében lépett fel a borzavári népdalkör, őket a Gerence néptáncegyüttes táncosai követték, Vastag Ricsi vezetésével. Márkus Zoltán polgármester megnyitójában szólt az eredményekről, kiemelte, negyvennyolcmilliós pályázati támogatásból a közeljövőben megújul a nyolcvanéves óvodájuk. Köszönetet mondott mindenkinek, aki tevékenyen részt vállalt az év során, külön kiemelve a virágosítók munkáját.

Átadta a település egyetlen élő díszpolgára, a kilencvenöt éves Kopátsy Sándor üdvözletét, aki előző napját a településen töltötte. A faluvezető kiemelte a jövő év fontos eseményét, a bencés Szent Mauríciusz monostor alapításának ezredik évfordulóját. Ez alkalomra kívül-belül megújul a templom, a monostor előtti tér és tervezik megörökíteni azok emlékét, akiknek meghatározó szerepük volt az évszázadok során a monostor, a település életében.

Kicsik és nagyon egyaránt nagyon jól érezték magukat a falunapon
Fotó: Müller Anikó Hanga

Az éjszakába nyúló programok - az apróságok még tíz óra táján is tomboltak a színpadon, közreműködőként Tóth Tünde koncertjén - kínálatában volt veteránautó bemutató, céllövölde, a gyermekeket arcfestés, csillámtetoválás, fajátékok, hajóhinták, légvárak, körhinták szórakoztatták, az érdeklődőket a Dorbi kisvonat falunéző utazásra vitte.

Sokan nézték meg a helyi önkéntes és a pápai hivatásos tűzoltók izgalmas bemutatóját, amint élesben mentettek villámsújtotta, égő kunyhóból és karambolos gépkocsiból embereket, feszítő-vágóval szétdarabolva a járművet, majd eloltották az óriási lángokkal égő tüzet.

A műsorban fellépett a helyi népdalkör Marticsekné Szentkereszty Judit, Vajda-Szekrényes Zita és Baky Anna közreműködésével, a Hangtalan Világ zenekar, volt slágerparti Várhegyi Gábor Gabriello, a Mr. Rick együttes és Szűcs Judith közreműködésével, igazi buli hangulatot teremtett Tóth Tünde énekes. Az utcabálon az Online bulizenekar szórakoztatta a résztvevőket.

A főzőverseny legjobbjait díjazták, első lett a Jázmin csapat, lecsós csirkemellet készítettek, a második helyezést a Pityerli Hills-i Sámánok csapatának vargányás marhapörköltje kapta, a harmadik díj pedig a Kukori csapaté lett, akik stílszerűen kakaspörköltet főztek.

Az önkormányzat ízletes pincepörkölttel vendégelt meg mindenkit. Ismét fantasztikus hangulatban zajlott a közösségi nap, mely nagyszámú érdeklődőt vonzott a közelebbi és távolabbi településekről is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!