Hírek

2016.05.04. 16:28

Problémás a hungarocell leadása

Veszprém – Országszerte mindössze néhány helyen veszik át a szelektíven nem gyűjthető hungarocellt.

Marton Attila

Olvasónk jelezte, a napokban hűtőszekrényt vásárolt. A hungarocellbe (más néven nikecellbe) csomagolt gép üzembe állítása után a hulladéknak számító anyagot szerette volna leadni. Megkereste a helyi hulladékudvart, ahol meglepetésére elmondták, nem veszik át a műanyagfélét, érdeklődjön a gyártónál, leadhatja-e ott.

A problémával megkerestük a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatót, mi az oka, hogy a hulladékudvarban nem adható le a hungarocell. Érdeklődésünkre közölték,  ezt a hulladékfélét nem tömörítik, ezért fontos, hogy annak nagy térfogata, ugyanakkor csekély súlya miatt közeli hasznosítót találjanak, amely ez idáig nem megoldott. A közszolgáltatónál folyamatban van annak felülvizsgálata, hogy milyen kondíciókkal tudnának a környéken engedéllyel rendelkező feldolgozóval szerződni. Információink szerint a gyártóknak nincs törvény által előírt átvételi kötelezettsége a csomagolóanyagra, míg a hulladékudvarok többségében nem adható le a műanyagféle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!