Hírek

2016.12.05. 09:29

Póthajat árult az internetes csaló

A Pápai Járási Ügyészség csalás vétsége miatt emelt vádat egy 24 éves, orosházi nővel szemben, aki póthaj eladását ígérve károsította meg internetes vásárlóit.

Napló-információ

A vádirat szerint az elkövető az egyik közösségi oldalon regisztrált egy ún. póthaj-csoporthoz, s ott 2015. augusztus 24-e előtt hirdetést jelentetett meg, melyben 150 gramm mogyoróbarna póthajat kínált eladásra.

A nő ténylegesen csak 50 gramm hajjal rendelkezett, ám ennek ellenére a rendelkezésre álló mennyiséget meghaladóan, a hirdetésre jelentkező több személlyel is szerződést kötött. A vételár átutalását minden esetben egy harmadik személy bankszámlájára kérte, melyhez tartozó bankkártya a birtokában volt, és a sértettek által átutalt összeget a vádlott emelte le a bankszámláról.

Az elkövető először egy törökszentmiklósi nőt károsított meg, akinek a kialkudott 75 gramm helyett csak a valóban rendelkezésére álló 50 gramm hajat küldte el, így a sértettet, aki a teljes mennyiségért járó pénzt átutalta, 6.000 forint kár érte.

Másnap egy budapesti és egy pápai sértett jelentkezett a hirdetésre, akik az abban szereplő teljes, 150 grammos mennyiséget meg akarták vásárolni. A vádlott a budapesti sértettel 25.000, míg pápai vásárlójával 30.000 forintos vételárban állapodott meg, akik azt a megadott bankszámlára átutalták, ám árut már egyikőjük sem kaphatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!