Hírek

2017.08.20. 17:47

Szent István példája erőt ad - Államalapítónkra emlékeztek Veszprémben

A független magyar államiság a legdrágább kincsünk, megőrzése történelmi felelősségünk, hangsúlyozta beszédében Porga Gyula polgármester a Szentháromság téren tartott városi ünnepségen vasárnap.

Marton Attila

A városvezető arról beszélt, a veszprémiek Szent István és Gizella örökösei, ami felelősséggel és büszkeséggel tölti el a városban élőket. Porga Gyula kiemelte, államalapító királyunk virágzó országot hozott létre, amelyet az elmúlt ezer év történelmi viharai között is sikerült megőriznünk, és gyarapítanunk anyagi, szellemi és kulturális téren. Hozzátette, augusztus 20-a nemcsak az önálló magyar államiság ünnepe, hanem történelmünk legendás alakjai előtt is tisztelgünk, akik megvédték az ország függetlenségét az idegen erők támadásaival szemben. Megjegyezte, a magyar történelem nem diadalmenetek sora, követtünk el hibákat, amelyekből tanulnunk kell, ha meg akarjuk tartani magyarságunkat és az ország függetlenségét.


Államalapító királyunkról úgy fogalmazott, öröksége minden magyar öröksége, Szent István példája minden magyarnak példát jelent a jövő megoldandó feladataira.

– Augusztus huszadika személyes ünnepünk is: Szent Istvánnak köszönhetjük városunkat, országunkat és magyarságunkat, példájából mindig erőt, elhivatottságot és reményt meríthetünk. Cselekvésre és összefogásra van szükség, hogy hazánk kiállja a rá váró megpróbáltatásokat, és sikeres ország lehessen a 21. században is – zárta beszédét a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!