Hírek

2016.10.28. 17:22

Plusz egy óra a jóra - Ne felejtse el az óraátállítást!

Veszprém - Nyűg, vagy nem nyűg, már hozzászokhattunk az óraátállításhoz, csak azt nem tudjuk sosem, mikor, merre kell tekerni.

Piltman-Horváth Barbara

Vasárnap éjjel három órakor egyszer csak hirtelen kettő lesz. Évente kétszer van részünk ebben az időutazásban, bár sokan észre sem veszik, csak másnap nézik, hogy nem egyezik a tv-műsor a faliórával.

Fotó: Pesthy Márton

Hiszen már este kilenc óra van, mennie kellene a Barátok Köztnek, vagy férfi és néhány nő olvasóink esetében a focimeccsnek, de még ez a másik műsor megy. Hát felháborító! „Jajj, Mama! Hát óraátállítás volt, mindjárt visszatekerem neked!” hangzik a bölcs válasz, és máris újra rend van a világban.

Egy nemrégiben készült felmérés szerint négy emberből három feleslegesnek tartja az óraátállítást. Azt nem tudom, mennyit lehet rajta spórolni, de ilyenkor az az egy plusz óra milyen sokat számíthat! Gondoljunk bele a tini helyzetébe, akit elengedtek végre bulizni, neki is jár a plusz egy. Vagy a dolgozó ember, aki végre kipihenheti magát, ő is eggyel tovább alhat. Amondó vagyok, éljünk azzal a plusz lehetőséggel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!