Hírek

2016.04.27. 20:09

Perli az utánpótlás-egyesületet a focicsapat korábbi vezetője - Nem tartották meg a szavukat?

Veszprém – Több millió forintot követel a Győrbe kölcsönadott utánpótlás korú játékosokért fizetett összegből a veszprémi futballcsapatot korábban üzemeltető gazdasági társaság vezetője az utánpótlás-egyesülettől.

Marton Attila

Az ügy előzménye, hogy 2011-ben együttműködési megállapodást kötött a Győri ETO és a Veszprémi Focicentrum Utánpótlás Sportegyesület (VFC USE). Eszerint a győri klub vállalta, hogy évente nyolcmillió forint támogatási összeget ad az utánpótlás-nevelő egyesületnek, cserében minden évben több veszprémi utánpótlás korú játékosra igényt tarthat, mondta el Csákvári Tamás ügyvéd, a felperes jogi képviselője.

A Veszprémi Járásbíróságon februárban kezdődött el az ügy tárgyalása, a szerdai ülésen információink szerint tanúként hallgatták meg Porga Gyula veszprémi polgármestert, Temesvári Balázst, a VKSZ Zrt. vezérigazgatóját, aki tavaly év elején az állítólagos visszásságok után lett az egyesület elnöke, valamint Vágó Attilát, az egykori NB II-es csapat vezetőedzőjét is.

Csákvári Tamás ügyvéd elmondta, a VFC USE és a felnőttcsapatot üzemeltető társaság vezetői között szóbeli megállapodás köttetett arról, hogy a támogatási összeg huszonöt százalékát az egyesület továbbutalja a társaságnak. Az ügyvéd elmondása szerint az egyesület ezt csak 2012 tavaszán tette meg, utána már nem, és ettől azóta is elzárkózik, ezért a korábbi ügyvezető pert indított a VFC USE ellen. Úgy tudjuk, az alperes vitatja, hogy szóbeli megállapodás jött volna létre a felek között. Az ügyben kerestük az alperes jogi képviselőjét is, ő azonban arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő ügyről van szó, nem kívánt nyilatkozni.

A Veszprém FC-t működtető gazdasági társaság tavaly februárban léptette vissza az akkor NB III-as labdarúgócsapatot a bajnokságból finanszírozási nehézségek miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!