Hírek

2017.06.06. 18:03

Szó szerint haragosa lábára lépett

VESZPRÉM Súlyos pénzbüntetést kell fizetnie annak a külföldi származású férfinak, aki ismerősétől a tartozást erőszakos módon igyekezett behajtani.

Mátételki András

Az eset egy Balaton-parti városban történt, ahol a húsz éve hazánkban élő, büntetlen előéletű egyiptomi férfinak nézeteltérése akadt egy helybelivel. A sértett a vádlott panziójában lakott 2014 októbere és 2015 márciusa között. Abban állapodtak meg, hogy csak a rezsiköltséget kell fizetnie a lakónak. Kiköltözéskor az illető 78 ezer forint tartozást halmozott föl, amit két részletben megadott nyolcezer forint híján. A 47 éves vádlott további tízezreket követelt volt lakójától. A két férfi 2015 augusztus közepén találkozott össze a városban. A sértett azt ígérte, rendezi tartozását, mire a panziós begurult: előbb rálépett a papucsot viselő haragosa lábára, majd elvette tőle a kilencezer forintot és iratokat tartalmazó tárcáját is, amelyet később a rendőrök szereztek vissza.

A Veszprémi Járásbíróság a vádlottat önbíráskodás bűntette és okirattal visszaélés vétsége miatt 400 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta, aminek a megfizetésére adtak 10 hónapot. A Veszprémi Törvényszék helyben hagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!