Hírek

2017.05.31. 15:08

Példás összefogás Dorina felépüléséért!

Veszprém - Egy csontvelő-elégtelenségben szenvedő kislány gyógyítására jótékonysági gálát szerveznek a Dózsa György Általános Iskola tanulói jövő hét szerdán a Szilágyi Keresztény Iskola sportcsarnokában.

Laskovics Márió

B. Dorina negyedik osztályos kislány, aki súlyos vérképzési betegsége miatt január óta nem járhat közösségbe, iskolába. A tanárnénik szinte magántanulóként tanítják heti kétszer iskola után, hogy ne veszítsen évet, illetve interneten keresztül az osztálytársai rendszeresen kommunikálnak vele, hogy ne adja fel, számítanak rá.

B. Zoltán, Dorina édesapja elmondta, nem tudják, hogyan és miért alakult ki a csontvelő-elégtelenség. Azt vették észre, hogy a telet addig bárminemű betegség fellépte nélkül átvészelő kislány szervezete nagyon legyengült. Egy januári napon gyalog ment iskolába, de csak fél útig tudta megtenni a hatszáz méteres utat, vissza kellett fordulnia. Azóta a fertőzésveszély miatt nem járhat közösségbe, mert a kórokozók támadása végzetessé válhatna a számára.

Dorina még a súlyos vérképzési betegségének jelentkezése előtt

Bár a rosszullétét követő tizedik naptól rendszeresen kapott vért, állapota sajnos így is egyre romlott, emiatt a jövő héten csontvelő-átültetésben részesül. Az önkéntes donornak köszönhető beavatkozást az állam finanszírozza, de az egyéves utókezelés költségei nagyon megterhelik a családot.

Ezért a Dózsa György Általános Iskola alapítványa gyűjtést hirdetett, hogy a család megnövekedett kiadásait valamelyest támogathassa. Továbbá egy rendezvények szervezésével foglalkozó szülő, Csapó Zsuzsanna jótékonysági gála megrendezésének ötletével állt elő, melyet június 7-én, szerdán 17 és 19 óra között rendeznek meg a Szilágyi Keresztény Iskola sportcsarnokában. Elárulta, hogy Dorina iskolatársai, tanára, s egyéb egyesületek – többek között a pétfürdői Dance Action Tánccsoport és a Balaton Fitness SE - lépnek színpadra verses, énekes, táncos produkcióikkal.

Az édesapától megtudtuk, Dorina jelenleg kemoterápiás kezelésen, szűrt levegőjű elkülönített szobában van a budapesti Szent László Kórházban, hogy a régi csontvelőt eltávolítsák, felkészítve a vérképző őssejt-transzplantációra. Megjegyezte, nagyon örülnek a példás összefogásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!