Hírek

2016.10.10. 15:10

Papp János kiállítása

Várpalota - Papp János érzelemgazdag, életvidám, jókedvű, természetközeli alkotó, mondta Pócsik József a festőművész tárlatának megnyitóján.

Balla Emőke

Papp János 1950-ben született Inotán, 1966-tól járt az Újhelyi Gábor festőművész vezette képzőművészeti körbe, ahol elsajátította a rajzolás és festés alapjait. 1973-ig a kör tagjaival együtt állított ki megyei és országos tárlatokon. Hosszú szünet után, 2002-ben vett újra ecsetet a kezébe. Hat éve nyugdíjas, azóta még aktívabban fest, rendszeres résztvevője nemzetközi és magyar alkotótáboroknak és kiállításoknak.

Papp János kiállítása a Thury-várban látható
Fotó: Pesthy Márton

A Thury-várban nyílt, Tájak-házak-templomok című kiállításán Pócsik József iskolaigazgató úgy fogalmazott: Papp Jánosnál a tájképek dominálnak, de szívesen fest csendéleteket, életképeket; realista, valósághű ábrázolásmód jellemzi őt. Művein a Bakony lankás tájait, Inota és Várpalota utcáit, a Balaton, a Dunántúl és Erdély pillanatait örökíti meg, mostanában nonfiguratív alkotások is megjelennek. A Thury-várban látható bemutatón 53 festményt állított ki.

A megnyitón közreműködött Lantos Ádám fuvolán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!