Hírek

2017.03.24. 12:33

Mindennapi lapunk - A Horváth családban generációk olvassák a Naplót

Pápa – A Horváth családban az 1970-es évekre nyúlik vissza a Napló-előfizetés története, immár több mint negyven éve járatják a lapot.

Laskovics Márió

A nyugdíjas Horváth Jánosné nagyobbik lányával él együtt Pápán. Tókerti otthonukban kerestük meg a fiatalos, vidám természetű nagymamát, aki elárulta, több mint negyven éve fizetnek elő a Veszprém megyei Naplóra, először még a szülei járatták.

- Azzal kezdődik a napom, hogy reggel hat órakor kimegyek a postaládához, behozom az újságot, és egy tea mellett elolvasom. Utána átadom a lányomnak, ő folytatja. Általában elejétől a végéig átböngésszük – mondta el a korábban könyvelőként dolgozó özvegyasszony.

- Ünnepnapokon hiányolom a Naplót, akkor is kimegyek a postaládához, s csak ott esik le, hogy aznap nem jön – tette hozzá nevetve.

Ági néninek nincs kedvenc rovata, de legjobban a pápai cikkeket, a két pápai oldalt szereti, a sportoldalakat viszont egyikük sem olvassa el, ami – valljuk be – hölgyek részéről nem igazán meglepő.

- A politikai cikkeket is mindig elolvasom, a megyei történéseket is követem, de főképp a városom életéről szóló anyagok érdekelnek, illetve különösképpen szeretem az egyházzal kapcsolatos cikkeket. Valamint az anyakönyvi híreket is mindig figyelemmel kísérem, hátha valamely ismerősöm szerepel benne. Volt már, hogy abból értesültünk halálesetről. De átnézem az apróhirdetéseket, a programajánlót is – árulta el Napló-olvasási szokásait.

Megtudtuk, a Vasárnapi Naplót is járatják, s az évek alatt csak egyszer fordult elő, hogy nem érkeztek meg időben az újságok, melyeket nem dobnak ki, papírgyűjtések idején újrahasznosulnak.

Szívesebben informálódna az anyakönyvi hírekről vezetéknevekkel, nem csupán keresztnevekkel megírva, mert annak nem látja értelmét. Más napilapokra nem fizetnek elő, csak alkalmanként vásárolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!