Hírek

2017.04.11. 17:20

Hipós vizet ivott több kisgyermek egy pápai óvodában

Pápa - Tévedésből kis mennyiségű hipó került az uzsonnához adott vízbe kedden délután a pápai Szivárvány Óvodában.

Polgár Tibor

A mentők 14 kisgyermeket szállítottak kórházba, a gyermekosztály vezetőjének tájékoztatása szerint szerencsére valamennyien tünet- és panaszmentesek.

Az önkormányzati fenntartású óvodában történt ijesztő balesettel kapcsolatban Áldozó Tamás, Pápa polgármestere közleményt juttatott el a Naplóhoz. Ebből megtudtuk: Vargáné Kiss Judit óvodavezető-helyettes arról tájékoztatta a polgármestert, hogy a Szivárvány Óvodában a kedd délutáni uzsonnához a kisgyermekeknek felkínált víz hipót tartalmazott. A kancsókat fertőtlenítéshez készítették elő, az edények alján kis mennyiségű hipó volt, erre töltötték rá tévedésből az ivóvizet. A gyermekek az első korty után jelezték, hogy nincs jó íze a víznek, ezért az óvoda azonnal értesítette a gyermekorvost és kihívták a mentőket.

A 3 és 6 éves kor közötti 14 kisgyermeket három mentő szállította kórházba, ahol azonnal megvizsgálták őket. Áldozó Tamás a közleményében kiemelte, a Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályának vezetője azt a tájékoztatást adta számára, hogy a gyermekek panasz- és tünetmentesek, kedd éjszakára megfigyelés céljából az egészségügyi intézményben maradnak, szerdán pedig újabb gégészeti vizsgálaton vesznek részt. A Csákvári Judittól, a Pápa Városi Óvodák vezetőjétől kapott információk szerint a Szivárvány Óvoda (az előírt protokollt követve) az eset után azonnal értesítette a szülőket – írja közleményében a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!