Hírek

2017.04.24. 15:20

Rengeteg adományt hoztak a pápai rászorulóknak

PÁPA - Közel 20 raklapnyi bébiételt osztott szét az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) Család- és Gyermekjóléti Központja a rászorulók között.

Polgár Tibor

Nemrég ismét jelentős mennyiségű, prémium minőségű bébiélelmiszereket tartalmazó adományt hozott Pápára a németországi székhelyű Teuton Lovagrend. Az ESZI munkatársai a nagylelkű felajánlásból mintegy 10 ezer forint értékű ajándékcsomagokat állítottak össze, ezekben volt többek között üveges bébiétel, gyümölcssűrítmény, joghurt, tejpor, gyümölcslé - tájékoztatta a Naplót Salamon Judit, a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője. Mint mondta, az adományt a szociálisan rászoruló, a családsegítés látókörében lévő pápai gyermekek családtagjai vehették át az egykori pártház udvarán tartott városi osztáson.

A Teuton Lovagrendnek köszönhetően évente többször Pápára érkező bébiélelmiszer-adományt a város szociális szakembereinek segítségével osztják szét a rászorulók között Fotó: Babos Petra

Több esztendőre visszanyúló hagyomány, hogy Klaus Blos, a Teuton Lovagrend nagymestere évente többször adományt szállít Pápára, és ezeknek a felajánlásoknak egy részét az ESZI osztja szét. Salamon Judittól megtudtuk, például tavaly csaknem kétezer pápai gyermek részesült a Németországból érkezett bébiételből. A legutóbbi nagy mennyiségű szállítmányból megmaradt termékeket a Gróf Esterházy Kórház gyermek- és ápolási osztályának, a városi óvodáknak és bölcsődéknek, fogyatékkal élőknek, valamint daganatos betegeknek juttatják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!