Hírek

2017.04.06. 19:55

Diétás ételekkel segítünk remek formába kerülni olvasóinknak

Veszprém - A Pannon Lapok Társasága (PLT) legújabb, huszonegyedik szakácskönyve a Fogyókúrás ételek könyve, melyhez 160 receptbeküldőtől több mint 1300 recept érkezett.

Kutasi Zsófia

A könyv tiszteletpéldányait a recepteket beküldők csütörtökön vehették át a PLT-nél. A szerzőket Balla Emőke, a Napló főszerkesztő-helyettese köszöntötte, aki elmondta, a fogyókúra mindenkinél mindig aktuális lehet.

A diéta mindenkit kicsit személyesen is érint, a hölgyeknek különösen fontos, hogy csinosak legyenek, egyben az egészséges életmódra is ügyeljenek. A fogyókúra sikere nagyrészt az étkezéstől függ, de természetesen a mozgás, az aktív életmód is szükséges. A könyvben szereplő fogások a sikeres fogyókúra alapjai lehetnek, hiszen nemcsak diétásak, hanem ízletesek és változatosak egyben. Közeledik a húsvét, amelyre sokan böjttel is készülnek. A böjt nem egyenlő a fogyókúrával, de a hívők számára fontos ebben az időszakban a lemondás, az önmegtartóztatás.

Náhoczki T. Csillának (balra) immár kilencedik alkalommal jelenik meg ételleírása. Berei Ferencné (jobbra) szeret sütni-főzni, hat unokája, hét dédunokája van, igénylik a finom fogásokat Fotó: Balogh Ákos

A Fogyókúrás ételek könyve 168 oldalon, 6 fejezetben foglalja össze olvasóink legjobb receptjeit. A fejezetek a következők: Fogyókúrás elő-ételek, Fogyókúrás levesek, Fogyókúrás főételek, Fogyókúrás rágcsálnivalók, Fogyókúrás desszertek, Egyéb fogyókúrás finomságok.

Kázmér Judit, a PLT ügyvezető igazgatója a következő gondolatokkal ajánlja a könyvet: "A fogyókúra örökzöld! Még akkor is, ha manapság egyre divatosabb a 'vállalom a testem' gondolat. Sokan a közösségi média lehetőségeit kihasználva magabiztosan üzenik a világnak, hogy jól érzik magukat ducin, nem kívánják sanyargatni a testüket. Szerintem itt a lényeg! A szenvedésben látom a siker-telen fogyókúrák kulcsát. A kínlódással járó fogyás értelmetlen.

Hónapokat, éveket szánunk rá az életünkből, aztán rövid átmeneti siker után újra döbbenten állunk a tükör előtt. Fogyni csak könnyedén, lazán lehet. Tegyük félre a görcsös akarást, és semmiképpen ne várjunk egyik napról a másikra látványos eredményt! Szerintem fogyni csak úgy érdemes, ha közben örömmel, jókat ehetünk.

A recepteket beküldők tiszteletpéldányt kaptak a könyvből. Felső sor, balról: Ambrosz Ilona, Kocsis Józsefné, Zsebők Zsigmondné, Káplán Erika, Kecskés József, Balla Emőke, a Napló főszerkesztő-helyettese, Kovács Judit, Molnárné Tremmel Andrea, Szilosné Léber Lívia, Bors Gáborné. Alsó sor: Lehotáné Hajdu Éva, Domján Mária, Kalász Istvánné, Náhoczki T. Csilla, Berei Ferencné, Hapl Antalné Fotó: Balogh Ákos

Ehhez kívánunk most hozzájárulni olvasóink segítségével, akik maguk is hasonlóan gondolkodnak. Gyűjteményünkben csakis nagyon finom, ízletes receptek vannak, amelyek persze egészségesek is. Mértékkel fogyasztva ki-egyensúlyozottan lehet a segítségükkel fogyni.

Találkoznak majd a receptek között például izgalmas cukkinis, padlizsános, zöldbabos - egyszóval zöldséges - főétellel. Több receptben burgonya is szerepel. Sokan úgy gondolják, hogy ez a zöldség nem illik a fogyókúrába, pedig a babbal és a lencsével együtt a karcsúsító szénhidrátok közé tartoznak. Nálunk egyik sem tiltólistás! De most szólok: rám ne hivatkozzon senki, amikor a fogyókúrája részeként rendszeresen sült krumplit fogyaszt! Mert természetesen az elkészítés módja is számít, hogy végül egy recept bekerülhet-e a fogyókúrás szakácskönyvbe.

A desszerteket sem száműztük! Nálunk belefér a fogyókúrába az édesség is. Remek nassolnivalókat válogattunk, persze nem fehér liszttel készítve, hanem például zabpehellyel vagy tönkölybúzaliszttel. Ez egy józan és laza fogyókúrás receptgyűjtemény. Vagy még inkább: ízletes és változatos. Köszönjük azoknak, akik megosztották velünk!"

Több szerző immár sokadik alkalommal küldött be receptet a felhívásra. A veszprémi Berei Ferencné receptjei valamennyi szakácskönyvben megjelentek. Ez alkalommal egy fogyókúrás levesének leírása szerepel a könyvben. Mint mondta, szeret sütni-főzni, hat unokája, hét déd-unokája van, akik igénylik is a finom fogásokat.

A berhidai Molnárné Tremmel Andreának második alkalommal jelent meg receptje. Három leírást küldött be, melyek a következőek: almaleves barackdarabokkal, zöldséges csirke, fokhagymás keksz. Mint mondta, gyakran készít diétás ételeket, de a családban a hagyományos fogásokat is kedvelik. Két kisgyermeke van, ezért sokszor készít édességeket, sütiket is.

A vilonyai Náhoczki T. Csilla szerint a fogyókúra most éppen aktuális lehet, hiszen jön a tavasz, amikor mindenki szeretne formában lenni. Úgy véli, a PLT valamennyi szakácskönyve hasznos, bármilyen alkalomra találhatunk bennük recepteket. Immár kilencedik alkalommal jelenik meg ételleírása, mindig örül, amikor nyomtatásban olvashatja receptjeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!