Hírek

2016.04.28. 17:05

Páncéllal védik a rendőröket - Átadták a Komjáthy László-díjat

Veszprém - A siker feltétele a szolgálati rend és fegyelem, embertársaink védelme, a közösség szolgálata – fogalmazott Töreki Sándor dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a védőszentjük, Szent György napja alkalmából megrendezett gálán a Hangvillában pénteken.

Kovács Erika

Ebből az alkalomból először adtak át a város volt polgármestere és rendőrkapitánya emlékére a Komjáthy László-díjat.

- Egyedül győzte le a sárkányt Szent György, de ma csak a közösség lehet sikeres, és a páncélt az állomány számára a család, a hozzátartozók jelentik, akik meghittséggel, jó szóval teremtik meg a stabil hátteret azoknak, akik gyakran találkoznak az élet árnyékos oldalával munkájuk során – hangsúlyozta a dandártábornok az Országos Rendőr-főkapitányság elöljárói, mások mellett Takács Tibor vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes és Balogh János dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka, illetve megyénk ismert személyiségei előtt. Töreki Sándor kiemelte, tavalyi munkájukat országos szinten kivételesre értékelték, az önkormányzatok pedig az ötös skálán 4,5-re. Mint mondta, sikerük elképzelhetetlen mások mellett az önkormányzatok, a kormányhivatal, a polgárőrség és a vadászkamara, illetve támogatásuk, a közös szolgálatok nélkül. Külön elismeréssel szólt a polgármesterekről, akik a határon szolgáló rendőröket felkeresték. Aláhúzta, örömmel tölti el, hogy a megyei közgyűlési beszámolója után a képviselők egybehangzóan köszönték meg a rendőrség munkáját. – Büszke vagyok arra, hogy önökkel együtt szolgálhatok! – fogalmazott.


Porga Gyula, Veszprém polgármestere az előtte elhangzottakhoz kapcsolódva elmondta, a város is kiemelt köszönettel tartozik a rendőröknek, majd felidézte Komjáthy László emlékét, aki öt évig Veszprém rendőrkapitányaként dolgozott, majd két évtizeden keresztül, 1911 és 1930 között a város történetében a leghosszabb ideig volt polgármester. - Városépítő és várost védő tevékenysége példaértékű az állampolgárok előtt – vélekedett, majd rámutatott, rendőri feladat a közrend, a közbiztonság, melyért mindannyian sokat tehetünk. - A rendőrök által biztonságosabb, békésebb és boldogabb világban élhetünk – hangoztatta, majd Töreki Sándor főkapitány Polgárdy Imre megyei közgyűlési elnök társaságában átadta a Komjáthy László-díjat a megyei vadászkamarának, amit Pap Gyula elnök vett át, Zakar Zoltánnénak, a rendőrség civil segítőjének és Borbély Zoltán alezredesnek, a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi osztályvezetőjének. Külön gratuláltak Somogyi Tamás ajkai címzetes főtörzszászlósnak, aki megyénkben először belügyminiszteri Év rendőre díjat kapott nemrég, és jutalmazták Csaba Ákos törzszászlóst, a Veszprémi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját.

A gálán a Pannon Várszínház előadásában az Egy darabot a szívemből című musicalt tekinthették meg a meghívott vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!