Hírek

2017.05.11. 16:03

Teljesülhet a régi vágy Vámoson – sikeresen pályáztak

A napokban érkezett a jó hír a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Igazgatóságáról, mely szerint 460 millió forintot támogatást kap az önkormányzat egy új óvoda építésére

Molnár Sándor

Hosszú évek sikertelen pályázatai után végre siker koronázta a nemesvámosi önkormányzat törekvéseit. A település vezetése 2009 óta próbált támogatáshoz jutni az óvoda felújítása, fejlesztése érdekében.

Sövényházi Balázs polgármester elmondta, hogy az óvoda közel hét éve folyamatosan 120 százalékos gyermek létszámmal üzemel. Minden évben engedélyt kellett kérniük, hogy működhessenek a plusz létszámmal és az igényeket ki tudják elégíteni.

Az új óvoda látványterve, amelyen már a bölcsődei szárny is szerepel

A várva-várt támogatásnak köszönhetően, valószínűleg önerő nélkül, felépülhet az új intézmény. A szabadidő park sarkába, a volt baseball pálya helyére tervezik a létesítményt, amely már négy csoportszobás lesz, tornaszobával és konyhával kiegészülve. Egy második ütemben majd bölcsődei szárny is épül hozzá.

A polgármester beszélt arról is, hogy komoly érdeklődés mutatkozik a faluban működő nagyobb cégek részéről is az óvodai férőhelyek iránt, mert a munkaerő toborzás során fontos szempont, hogy az új dolgozók el tudják helyezni a gyermekeiket. Eddig erre nem volt lehetőség.

Sövényházi Balázs polgármester szerint komoly érdeklődés mutatkozik a faluban az óvodai férőhelyek iránt

Az önkormányzat most indítja el a közbeszerzést. A tervek már megvannak és rendelkeznek jogerős építési engedéllyel is. Mivel régészeti lelőhelyről, örökségvédelmi területről van szó, ezért geofizikai méréseket végeztek és a Laczkó Dezső Múzeum munkatársai kutatóárkokat is ásnak majd az építkezés beindulása előtt.

A területet várhatóan augusztus második felében tudják átadni a nyertes kivitelezőnek és azt szeretnék, ha 2018. április 30-ra az építkezés befejeződne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!