Hírek

2016.05.04. 08:53

Óvodai beíratások

Veszprém – Elsősorban a harmadik életévüket augusztus 31-ig betöltő és a körzetbe tartozó kisgyerekeket veszik fel az óvodába.

Balla Emőke

Veszprémben szerdán, csütörtökön tartják az óvodai beíratásokat. Elsősorban a körzetben lakóhellyel rendelkező gyermekek, valamint a körzetben dolgozó szülők gyermekeit veszik fel. Az óvoda köteles felvenni, átvenni azt a gyermeket, aki életvitelszerűen az óvoda körzetében lakik. Törvény szerint a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt, a beíratásnál ők élveznek elsőbbséget. A beíratáshoz szükséges a gyermek nevére kiállított személyi azonosító, lakcímet igazoló hatósági igazolvány, valamint a szülő (törvényes képviselő) nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány.

A veszprémi Csillag Úti Körzeti Óvodának Csillag úti óvodájában nyolc csoport, a Cholnoky lakótelepi tagóvodájában szintén nyolc csoport van, a huszonhatos csoportlétszámmal az intézményben 208 kisgyereket tudnak fogadni. A Csillag Úti Körzeti Óvodából 44-en, a Cholnoky lakótelepi tagóvodából 64-en mennek ősszel iskolába, így az intézménybe 110-115 gyereket tudnak felvenni, közölte Takácsné Kovács Éva. A körzeti óvoda vezetője elmondta: elsőként az augusztus 31-ig harmadik életévüket betöltő gyerekek, a körzetben lakók és a testvérek élveznek elsőbbséget, de tavaly például bekerültek azok is, akik az év második felében - szeptember, október, novemberben - születtek.

A Csillag Úti Körzeti Óvodában is beíratták a kisgyermekeket Fotó: Penovác Károly

Ha a harmadik évét augusztus 31-e után betöltő kisgyerek nem fér be a körzetes óvodába és a szülő nem fogadja el a város másik óvodáját, bölcsődében kell maradnia. Több szülő is jelezte, hogy három éves gyermekét nem szeretné bölcsődébe adni, mert ott esetleg nem fejlődik korosztályának megfelelően, az óvodavezető szerint ez nincs így, a kis csoportos bölcsődében is fejlődik a gyerek. Takácsné Kovács Éva elmondta, olyan nem fordult elő, hogy a három éves kisgyereket a város egyik óvodája se tudta volna fogadni.

A városi egyeztetés hétfőn lesz, akkor válik biztossá, melyik apróságot melyik intézménybe vették fel. A felvételiről szóló értesítést az óvodavezető május 28-ig írásban megküldi a szülőnek, illetve a törvényes képviselőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!