Hírek

2016.05.22. 14:05

Ötödször az elfogadás jegyében

Nagyvázsony - Többek között ritmushangszer-készítés, ukulelebemutató, körjátékok, csipkeverés, bőrözés, zenés műsorok színesítették az idei, ötödik Roma napok programjait, melynek ezúttal is sok résztvevője volt.

Heffler Péter

A közelmúltban Nagyvázsonyban a Kinizsi Pál Általános Iskolának, a Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak és a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesületnek köszönhetően idén már az ötödik Roma napokat szervezték.

Több érdekes program, köztük ukulelebemutató is szerepelt az idei kínálatban Fotó: Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület

Kandikó Rita, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy a három nap alatt közel kétszázötvenen vettek részt az eseményen, így igen sikeresnek mondható az V. Roma napok. Többek között ritmushangszer-készítés, ukulelebemutató, körjátékok, csipkeverés, nemezelés, bőrözés, punyakészítés, zenés műsorok színesítették a rendezvényt.

- Annak idején azért találtuk ki, hogy megszüntessük az előítéleteket más kultúrákkal szemben - mondta Kandikó Rita.

- Idén különlegességnek számított, hogy Slimane Benyoucef algériai származású, Franciaországban élő, bevándorló szülők fia éppen nálunk teljesít féléves szolgálatot. Slimane gyönyörű fényképeket készít, ezért a napok alatt fotókiállítást tartunk az ő képeiből, ahogy ő látja Nagyvázsonyt és a környéket - tette hozzá Kandikó Rita az ötödik Roma napokról, mely az országos Tanodák éjszakájának is része volt egyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!