Hírek

2016.10.20. 16:01

Ötmilliós kárt okoztak a tolvajok - nem csak loptak, rongáltak is

Három férfi több millió forint értékben lopott el radiátorokat, rézcsövet és villanyvezetéket egy üresen álló veszprémi telephelyről. A tolvajokat több év börtönre ítélte a bíróság.

Marton Attila

Az elsőrendű vádlott, a negyvennyolc éves Sz-Sz. István, a másodrendű, 49 éves N. Attila, és a harmadrendű, ötvenegy éves B. János 2011 őszétől december közepéig többször betörtek egy veszprémi, már felszámolás alatt lévő cég telephelyére. Az elhagyatott épületből összesen mintegy 3,2 millió forint értékben loptak el vörösréz csövet, több tucat radiátort és villanyvezetékeket, amelyek egy részét színesfémtelepen értékesítették. A veszprémi férfiak a lopások mellett közel 1,9 millió forintos kárt okoztak azzal, hogy leverték a mosdókat és több berendezést is megrongáltak, mire leszedték a radiátorokat és kihúzták a falból a vezetékeket. Az elsőrendű vádlott azt állította, csak annyi szerepe volt a bűncselekmény elkövetésében, hogy kiadogatta másik két társának a radiátorokat. A másod- és harmadrendű vádlott arról beszélt, Sz-Sz. István mutatta meg nekik a telephelyet, és csak az ellopott berendezések kihordásában segédkeztek, de abban is csak azért, mert a elsőrendű vádlott megfenyegette őket, ha nem segítenek neki, pórul járnak.

A Veszprémi Járásbíróság nem fogadta el a vádlottak védekezését, és társtettesként, folytatólagosan elkövetett lopás bűntettében mondta ki bűnösnek a férfiakat. Sz-Sz. Istvánt és N. Attilát – utóbbit többszörös visszaesőként – öt-öt, míg B. Jánost 4,5 év börtönre ítélte az elsőfokú bíróság, valamint a vádlottaknak egyetemlegesen meg kell fizetniük a cégnek okozott mintegy ötmillió forintos kárt.

A Veszprémi Törvényszék a napokban annyiban módosította a határozatot, hogy Sz-Sz. István büntetését három évre enyhítette, egyebekben az elsőfokú ítéletet helybenhagyta, és az jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!