Hírek

2017.01.19. 21:45

Késsel támadt - Öt évre elítélték

Várpalota, Veszprém – Összetűzésbe keveredett és két embert is megsebesített késével egy férfi tavalyelőtt Várpalotán, tettéért öt év szabadságvesztésre ítélték.

Marton Attila

Tavalyelőtt május elején Várpalotán a késő esti órákban csatlakozott az egyik sörözőben mulató társasághoz a korábban rablásért, súlyos testi sértésért és kényszerítésért is büntetett Ny. B. vádlott. A kocsma előtt az erősen ittas vádlott elesett és beverte a fejét. A vérző homlokú férfit a társaság egyik tagja térítette magához. Ny. B. észlelte, hogy vérzik a feje, amiből azt a következtetést vonta le, hogy egy ütés következtében esett el. Előbb ezt számon kérve megfenyegette a társaság tagjait, majd azt mondta, többekkel visszatér és elégtételt vesz. A történtek után hazament, és két konyhakéssel, egyedül indult vissza az éjszakába. Hajnali négy óra körül találkozott ismét az utcán a társasággal, melynek tagjait megfenyegette, és késével hadonászott előttük. Az egyik sértett a vádlott felé szaladt és arcon ütötte, mire Ny. B. a bal felkarján megszúrta a férfit. A történtek hatására a másik sértett megpróbálta hátrahúzni őt, mire a vádlott a közbeavatkozó lány jobb kezének ujján és a férfi hasán is hámsérülést okozott a késsel. A társaság egyik tagja végül egy letört faággal ütötte meg a vádlottat, aki ezután elmenekült. A két sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az első fokon eljáró Veszprémi Járásbíróság garázdaság és testi sértés miatt visszaesőkét öt év fegyházbüntetésre ítélte a vádlottat. A Veszprémi Törvényszék helybenhagyta az ítéletet, így az jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!