Hírek

2017.07.20. 19:35

Ősztől útfelújítások a megyében

VESZPRÉM A Várpalotát elkerülő út építésén kívül jelenleg nincs útfelújítás a megyében, hazai és európai uniós forrásokból azonban ősztől több helyen kezdődnek munkálatok.

Marton Attila

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból Veszprém megye közútjain közel 23 kilométeren valósulnak meg útfelújítások 2019 tavaszáig, az építési munkák várhatóan az idei év második felében kezdődhetnek meg, közölte kérdésünkre Kósa Veronika, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízott kommunikációs osztályvezetője. Hozzátette, az egyes útszakaszok felújításának kezdési és befejezési ideje az adott szakasz előkészítő munkáinak befejezésétől, valamint a kivitelezés időtartamától függ. A tervekben jelenleg hét útszakasz felújítása szerepel.

A programban a Veszprém-Balatonalmádi, Nagyvázsony-Vigántpetend, Dudar-Bakonyszentkirály, Jánosháza-Pápa, Devecser-Pápa, Devecser-Sümeg, valamint a Zirc-Bakonybél-Nagygyimót településeket összekötő utak egyes szakaszai, továbbá a cseszneki bekötőút szerepel. Az útfelújításokat 2,4 milliárd forintból végezhetik el.

A megyében jelenleg a várpalotai elkerülő utat építik, a további munkálatok ősszel kezdődnek
Fotó: Szabó Péter Dániel

Az idei hazai finanszírozású felújításokra a Magyar Közút bruttó 100 milliárd forint összegű projektlistát állított össze. Ezek megvalósítása kormánydöntést követően indulhat meg. Az összeállított listában országosan mintegy 50 kilométer gyorsforgalmi út, 200 kilométer főút és 600 kilométer mellékút szerepel. A program Veszprém megyében 17,7 kilométer főút és több mint 22,3 kilométer mellékút felújítását tartalmazza.

Az, hogy mely szakaszok kerülnek a programba, a kormánydöntés után lesz nyilvános, tudtuk meg Kósa Veronikától. A társaság saját üzemeltetési keretéből szeptemberben Bakonybélben és Mezőlakon végeznek útfelújítást, Mezőlakon az önkormány-zat is hozzájárul az útfelújításhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!