Hírek

2016.04.06. 14:45

Oszladozó sertéstetem hever az erdei út mellett

Marcaltő - Rothadó sertéstetem fekszik az egyik közkedvelt helyi kirándulóút mentén, alig néhány száz méterre a faluközponttól.

Polgár Bettina

Sandl Zoltán, Marcaltő polgármestere a Naplónak nyilatkozva elmondta, az elhullott állat tetemét a község alpolgármestere fedezte fel nemrég.

- A tetem egy olyan közkedvelt kirándulóösvény mentén fekszik, amerre a környékbeliek is rendszeresen járnak. Felháborítónak tartom, hogy valaki egyszerűen az erdei út mellett hagyta ezt az állatot, ahelyett, hogy szakszerűen elszállíttatta volna - mutatott rá a polgármester.

Mint mondta, őstermelőként több gazda is tart sertéseket a környéken, de nem derült ki, kihez tartozik a hátrahagyott tetem.

fotó: Vallner Bettina

- Felvettük a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal. Az önkormányzat összefogott az ügyben a rendőrséggel, a polgárőrséggel, valamint az erdészettel, a továbbiakban pedig nagyobb figyelmet fordítunk a hasonló esetek megelőzésére - hangsúlyozta Sandl Zoltán.

A polgármester hozzáfűzte, a hatályos jogszabály alapján az önkormányzatnak kell elszállíttatnia a gazdátlan, elhullott tetemeket, ami ebben az esetben közel negyvenezer forintos kiadással jár számukra.

- A vidéki önkormányzatoknak köztudottan szűkös a költségvetésük, így minden felesleges kiadás roppant bosszantó, és érzékenyen érinti a települést. A környezetszennyező hatása mellett ezért sem engedhetjük, hogy hasonló esetek megtörténjenek – zárta gondolatait Sandl Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!