Hírek

2015.06.01. 11:15

Összejött a nevelt lányával

Veszprém – Jogerősen három év börtönre ítélték azt a férfit, aki rendszeresen szerelmeskedett nevelt lányával.

Mátételki András

Az 53 éves Sz. László még 2006-ban élettársa lett egy asszonynak, akinek az előző kapcsolatából született egy lánya. Hét évvel ezelőtt a férfi kiment Angliába kőművesnek, majd követte őt az asszony és a lánya, aki akkor már 15 éves volt.

A férfi és a tini között egy idő után szexuális kapcsolat alakult ki – állapította meg az ítélet. Fél év után mindhárman hazaköltöztek, de az intim kapcsolat ezzel nem ért véget. Volt, hogy hármasban aludtak egy ágyban Az asszony tudott a bűnös kapcsolatról, de csak 2009. augusztus közepén tett feljelentést. (Feltehetően azért, mert a lánya mesélt a szexuális életéről a nagynénjének, aki nyílván beszámolt erről az édesanyának.)

A tárgyaláson Sz. László nem érezte magát bűnösnek kiskorú veszélyeztetésében, de azt elismerte, hogy nemi életet élt a nevelt lányával. Még a nyomozás során arról beszélt, hogy a lány mindig nagyon bújt hozzá, aki idővel egyre formásabb lett Angliában a tini volt a kezdeményező, simogatta őt, aminek nem tudott ellenállni – vallotta. Volt, amikor az élettársa rajta kapta őket, de erről nem beszéltek. Határozottan állította, hogy a lányát nem bántotta, nem fenyegette annak érdekében, hogy együtt lehessen vele.Ennek ellenkezőjéről beszélt a fiatal teremtés. Elmondása szerint Sz. László esetenként meg is verte annak érdekében, hogy ne szóljon a kettőjük között kialakult kapcsolatról, ám ez az állítás a büntetőeljárás során kétséget kizáróan nem bizonyosodott be. Az anya szembetegségére hivatkozva azt mondta: nem látta, hogy mi történik az élettársa és a lánya között. A tárgyaláson az egyik falubeli viszont így jellemezte a férfi és lány közötti viszonyt: „Csak rájuk kellett nézni ”.

A Veszprémi Törvényszék Sz. Lászlót egyebek között társtettesként elkövetett kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki jogerősen bűnösnek, amiért három év börtönre ítélték. Az asszonyt is ezért a bűncselekményért marasztalták el, őt másfél évi szabadságvesztéssel sújtották, aminek a végrehajtását két évre felfüggesztették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!