Hírek

2017.08.15. 18:30

Összefogtak az asszonyért akinek a háztetője a villámlás következtében kigyulladt

KÁPTALANFA Összefogott a település lakossága, és rövid időn belül félmillió forintot gyűjtöttek annak az idős asszonynak, akinek a háztetője a villámlás következtében kigyulladt.

Tisler Anna

Az eset július 26-án este történt. Csordás Gáspár polgármester kedden a hivatalban adta át Szincsák Gyula Györgynének az összeget. Mint korábban megírtuk, egy nyolcvan négyzetméteres ház tetőszerkezete kapott lángra, miután villámcsapás érte. A tüzet az ajkai és a sümegi tűzoltók négy vízsugárral oltották el. Az egyedülálló nyugdíjas asszony azóta lányánál lakik. Szincsák Gyula Györgynétől megtudtuk, hogy nemrég költözött Káptalanfára Zalameggyesről azért, hogy gyermeke és családja közelében lehessen.

Szincsák Gyula Györgyné a hivatalban vette át a lakosság által felajánlott összeget Csordás Gáspár polgármestertől Fotó: Tisler Anna

- Hálás vagyok a helybelieknek és az önkormányzatnak, hogy miután megtörtént a baj, azonnal jöttek, segítettek - mondta. - A tetőt még akkor este lefóliázták, hogy csökkentsék a kárt. Az egész ház tetőszerkezetét és a hátsó rész födémszerkezetét is újra kell építeni, valamint gipszkartonozni. A munkálatok becsült költsége több millió forint még úgy is, hogy a családban vannak szakemberek, akik sok mindent el tudnak végezni. A helybeliek közül is többen ajánlottak segítséget.

A kedden átadott összeget a tetőszerkezet építésére fordítják. Csordás Gáspár elmondta, a szerencsétlenség másnapján számlát nyitott az önkormányzat, amelyre a felajánlásokat várják. Örömmel látták, hogy az idős asszony megsegítésére megmozdult a falu. Még vidékről is érkeztek felajánlások. A családja által Káptalanfához kötődő, ma már idősotthonban lakó férfi telefonon hívta, hogy juttassanak el hozzá csekket. A gyűjtés még nem fejeződött be, továbbra is várják a felajánlásokat.

- Köszönöm mindenkinek, aki mellettünk áll ebben a nehéz időszakban - mondta meghatottan az idős nő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!