Hírek

2017.06.14. 08:34

Karkötővel Ön is segítheti a csontvelő-átültetésen átesett veszprémi kislány gyógyulását

Dorina, egy tízéves veszprémi kislány, a Dózsa György Általános Iskola 4. osztályos tanulója, aki januárban legyengült és azóta is küzd a betegséggel.

veol.hu

Kiderült, hogy a vérében kevés a vörösvértest, így nincs, ami szállítaná az oxigént/széndioxidot és a tápanyagot/salakanyagot. A csontvelője nem termeli a vörösvértesteket, ezért csontvelő-átültetésre volt szüksége. A műtét megvolt, a szervezte most fogadja be a donor csontvelejét. 

Január óta egy steril szobában van és onnan kommunikál egy táblagép segítségével a külvilággal. 

Az osztálytársai fogalmazást írtak Dorináról, hogy miért is szeretik.

 



Aki ismeri, tudja, hogy vidám, mosolygós, kedves és szorgalmas kislányról van szó, aki a humán tárgyakban nagyon fogékony, mint a szépírás, a versmondás

A dózsavárosi Vadvirág Óvodában, ahová Dorina járt gyűjtést szerveztek, a Dózsa iskolában az alapítványt izzították be a gyűjtéshez és Dorina húgának az osztályából egy anyuka - Csapó Zsuzsanna - jótékonysági gálát szervezett múlt héten szerdán.

 



További segítségként Steffek József felvásárolta a helyi boltokban az összes vörös vitorlás zsinórt és a múlt hétvégén gyártott több száz darab karkötőt. Ezeket egyszerűen „Dornia-karkötőnek” nevezte el. Szeretné, hogy aki támogatja Dorinát az életéért folytatott küzdelemben, az viseljen Dornia-karkötőt, amit megvásárolhatnak a Dózsa iskola nagyportáján.

A karkötőből a kislány édesapja is kapott, illetve a Dózsa iskolában is hirdetik a jelképet, az így befolyt összeget is Dorina gyógyulására szánják.

 

 



Legyen a vörös karkötő a bal kézen a veszprémi Dorina gyógyulásának a jelképe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!