Hírek

2015.07.01. 10:35

Összefogás az eltűnt gyermekekért

Veszprém – Bemutatták az eltűnt gyermekek keresését feldolgozó zenés kisfilm betétdalát, amelyben Terecskei Rita, a Zanzibár együttes énekesnője is szerepet vállalt.

Szabó Péter Dániel

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrséggel, a polgárőrséggel, az S.O.S. Mentőkutyás Egyesülettel és a Kékes Kutató-Mentő Alapítvánnyal együttműködve a hétvégén forgatta Veszprémben kampányfilmjét az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány.

A zenés kisfilm egy fiatal lány történetét dolgozza fel, aki a családi problémák miatt elszökik otthonról. A videó bemutatja, hogy mennyi ember és szervezet összefogás és együttműködése szükséges egy eltűnt fiatal megtalálásához

A zenés kisfilm betétdalát az alapítvány pályázatán nyertes Körmendi Anita mellett Terecskei Rita énekli. A szöveget Sinka Vivien, a szervező alapítvány elnöke írta, a Zanzibár együttes pedig a zenei alapokért felelt. A fiatalok vívódásait, problémáit feldolgozó slágergyanús dalt szerdán mutatta be az alapítvány a veszprémi Cholnoky iskolában. A tájékoztatón Sinka Vivien elmondta, már dolgoznak a kisfilmen, rövidesen elkészül a végleges verzió, amelyet az interneten és a tervek szerint különböző televíziós csatornákon is láthat majd a közönség. Ha csak egy gyermekkel kevesebb tűnik el, ha egy fiatallal kevesebb válik áldozattá, akkor már megérte a befektetett munka, tette hozzá.

Sinka Vivien és Ipsits Csaba rendőr ezredes, veszprémi rendőrkapitány
Fotó: Szabó Péter Dániel

Ipsits Csaba rendőr ezredes, veszprémi rendőrkapitány a gyermekeltűnésekkel kapcsolatban a megelőzés fontosságát hangsúlyozta, egyben további támogatásáról biztosította a kapitánysággal rendszeresen együttműködő alapítványt.

Vándorfi László, a Papp Lívia és Molnár Ervin személyében a kampányfilm  két főszereplőjét adó Pannon Várszínház igazgatója a teátrum és rendőrség együttműködéséről beszélt, amelynek keretében egy rendhagyó színdarab készült a közelmúltban.

Hajdár József, a polgárőrség járási koordinátora jelezte, szervezetük a jövőben is mindig ott lesz, ha eltűnt személyek keresésekor segítségre van szükség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!