Országos fesztiválon is eredményesen szerepelt a Tördemic Néptáncegyüttes

2017. július 17., 18:40 szerző: Tóth B. Zsuzsa fotós: Tóth B. Zsuzsa
komment
BADACSONYTÖRDEMIC A sok kitartó és áldozatos munka ismét meghozta gyümölcsét. Az elmúlt évi eredményes Fölszállott a páva országos tehetségkutató versenyen elért sikereik után ismét remekeltek a Tördemic Néptáncegyüttes fiatal tagjai.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A balatonboglári országos XXI. Méta fesztiválon a Tördemic Néptáncegyüttes Kukonyák gyermekcsoportja B korcsoportban az előkelő II. helyezést érte el. A zsűri nagy tisztelettel véleményez-te produkciójukat, és tudatta, hogy a csoport úttörő munkát végez a vidék táncainak bemutatásában, továbbá hitelesen tolmácsolja, mutatja be azokat. A gyerekek produkciója nagyon meglepte a szakembereket is, hiszen a vidék ez idáig az egyetlen fehér folt volt a tudományos szakma előtt. A szöveges értékelésben a koreográfia és néprajzi értékek mellett méltatta a zsűri a csoport egységességét, dinamikai erősségét és a csapat jókedvét, vidámságát.

Véleményüket értékelésükben is kifejezték a zsűritagok. Az összképre az 50-ből 48 pontot, koreográfiára a maximális 50 pontot, stílusra és hitelességre szintén a maximális 50 pontot adták a bírák. Így a csoport 148 ponttal zárta a versenyt. Az elért eredmény azért is rendkívüli, mert jelentős, magas nívójú csoportok, mint például az első gyermek Fölszállott a páva győztese is jelentős pontszámmal lemaradt a Kukonyák mögött.

A Tördemic Néptáncegyüttes Kukonyák csoportja ország-világ elismerését kivívta már fellépéseivel Fotó: táncegyüttes

A fesztiválon részt vevő csoportok mind a nagy országos hírű műhelyek közvetlen utánpótláscsoportjaiból kerültek ki. A tördemici együttes gyermekei heti három alkalommal egy éven keresztül készültek a megmérettetésre, és saját viseletet is varratott az egyesület számukra. A tudományos gyűjtőmunka, amit elvégeztek és amelynek felhasználásával be tudták mutatni műsorukat, 15 éven keresztül folyt, Szabó Csaba művészeti vezetőnek köszönhető.

A badacsonytördemiciek nagyon büszkék a gyermekekre, szeretnék, ha egy országosan is komolyan vett, és magas szintű csoportot tud-nának építeni településükön, ahová nagy szeretettel várják továbbra is a hozzájuk csatlakozni vágyó fiatalokat.

Tóth B. Zsuzsa

2017. július 17., 18:40 szerző: Tóth B. Zsuzsa fotós: Tóth B. Zsuzsa

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...